Europa är fast i ett kulturkrig!

I en tid när Sverige står utan ledarskap och våra livrädda makthavare alltmer överväger att ännu en gång köra över folkviljan och alliera sig med fienden i syfte att stänga ute landets tredje största parti, är det en ren fröjd att ta del av Viktor Orbáns kraftfulla tal i Budapest tidigare idag. Åh den som ändå hade en stark ledare som Orbán, Salvini, Putin eller Kurz som stod redo att ta över styrspaken…

Vid dagens invigning av det nyskapade kulturcentrumet Budai Vigadó, deklarerade Ungerns premiärminister Viktor Orbán att det är Europa och inte Ungern som är låsta i ett kulturkrig.

-”Det här europeiska kulturkriget är kampen för vår egen kultur, men situationen i Ungern kan bättre beskrivas som en ”kulturfred”. Snart kommer det att finnas en total enighet kring att vår framtid måste byggas på familj, arbete och återförening av nationen. Européer respekterar andra kulturer och deras representanter, men ingen kan tvinga oss att avstå vår egen kultur och underkasta oss en annan kultur. I vårt eget land, vilket tillämpas i både Europa och Ungern, vill vi leva enligt våra regler och värderingar i enlighet med vår egen kultur. Om ungersk historia och kulturella stiftelser försvann och om vi låter dem ersätta den kulturella grogrunden, kommer Europa att kollapsa som ett korthus. Ungrarna är medvetna om den här faran och därför står vi upp för att deklarera vilka vi är, vår tro på Gud, hemlandet och familjen, såväl som den påverkan som ungrarna tror att det här kan få på europeiskt liv. Om vi inte gör det så kommer vi att falla offer för ett krypande paneuropeiskt kulturellt avståndstagande. Ett lands framtid avgörs inte bara av den ekonomiska och militära styrkan samt politiska inflytande, utan också av dess kulturella prestation. Varje ungersk forint som spenderas på kultur är en investering i en ungersk, kristen samt europeisk framtid.”

Den ungerska regeringen har spenderat 7,5 miljarder forinter (23,2 MEUR) på renoveringen av Budai Vigadó, som fungerar som huvudkontor för institutionen för det ungerska kulturarvet.

Meanwhile in Sweden, har den svenska regeringen pumpat ut miljonbelopp på importerad kultur eftersom vi i det här landet inte får lyfta fram vår egen svenska kultur och värderingar.

Vi minns till exempel teaterföreställningen ”Jihadisten” på Göteborgs stadsteater förra året såväl som det makabra beslutet att ge ett kulturpris till afghanaktivistledaren Khavari. Nu prisas även vänsterskribenten Stina Oscarsson (mest känd för sitt uttalande om att hon vill ha ett samhälle där den islamistiske terroristen Rakhmat Akilov kan jobba i kassan på Coop) genom att hon tilldelas Bokmässans Bildningsstipendium. Häromdagen kunde man läsa att vi lägger pengar på mensprojekt och igår kunde man läsa att man i år söker en manlig lucia i Malmö, det finns inte ens krav på att de sökande ska kunna sjunga. Pippi Långstrump ges ut i nytappning i Rinkebymiljö med en romsk Pippi. Ramadan och islamskt nyår är snart större än våra egna högtider samt stöds till fullo av våra politiker.

Ja listan kan nog göras hur lång som helst, men sammantaget kan man säga att i Sverige uppmuntras allt som är annorlunda och så långt från våra egna värderingar och traditioner som möjligt. Det svenska och nationalistiska ska kväsas i sin linda för här lägger vi oss platta för nya kulturer och förtränger vår egen. En mycket sorglig utveckling!

https://dailynewshungary.com/orban-it-is-europe-not-hungar…/

kultur

Annonser

10 reaktioner till “Europa är fast i ett kulturkrig!

 1. Syftet är ganska enkelt; Sverige, Europa, dess vita befolkning och allt som har med kristendom att göra ska utplånas.
  I generationer har man urholkat befolkningens försvarsvillighet och det vi ser nu är nästa steget. Kalergi-planen.

  Gillad av 3 personer

 2. Mmm,fast skall vi kunna behålla vår kultur är det avgörande att få upp barnafödandet.Utan människor som bär kulturen vidare faller allt.Här är en lista på kända politiker i västeuropa som saknar egna barn.Någonting är väldigt fel och miljöskadliga ämnen är gsranterst boven.

  ”Nederländska ststsministern Mark Rutte,
  Frankrikes Emmanuel Macron
  Sveriges Stefan Löfven,
  Luxemburgs Statsminister Xavier Bettel är alla barnlösa, liksom förre Italienske statsministern
  Skotska First Minister Nicola Sturgeon.
  Tyska kanslernAngela Merkel,
  StatsministerTeresa May, UKs ledande politiker Angela Eagle, Ruth Davidson, Natalie Bennett Justine Greening.”

  Det kommer rapporter från olika forskarhåll om att färre blir pappor,man har olika teorier om varför men ingen vågar nämna miljöfarliga ämnen och det är förståeligt eftersom det skulle rubba hela vårt nuvarande sätt att leva.Klarar vi oss utan alla dessa miljögifter? Gör vi det?

  Gillad av 1 person

  1. och kikar jag vidare ser jag att varken Jan Björklund eller Ulf Kristersson har egna barn
   Det här borde väl ändå vara samtalsämne prio 1 inom politiken?
   Det är inte muslimer som tar över men väl västerlänningar som dör ut och tittar man på födslotalen från olika europeiska länder ser drt verkligen mörkt ut.

   Gilla

 3. Tack Jenny för allt du skriver! Det vänder sig i magen på mig när jag tänker på mina stackars barnbarn som kommer att få ett rent helvete i sina vuxna liv. Jag kan för mitt liv inte förstå mig på mina vänner som inte ser detta. Tack igen för att du kämpar för oss . Kram Britt-Marie

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s