Once upon a time – the saga continues…

Dagen efter sin framgång hos talmannen vaknar Ulf Kristersson utvilad efter en god natts sömn. När han ser sig i spegeln funderar han över om detta är ansiktet av Sveriges nya statsminister samtidigt som han börjar fundera över planritningen av bostaden i Segerska palatset – skall barnen dela rum eller ha varsitt rum… plötsligt förändras hela spegelbilden och Kristerssons ansikte börjar suddas ut och istället framträder Gösta Bohmans anlete som med kraftfull stämma säger: ”-Hörrudu Kristersson, under min tid som statsminister växte Moderaternas väljarstöd något enormt, men Du å andra sidan har bidragit till det motsatta! Ska en vekling som Du verkligen leda landet? Jag känner mig oroad för alla borgares framtid! Den där så kallade Alliansen som Du hänger med hela tiden – vad kommer det för gått ur det? Du representerar Moderaterna och då är det deras politik Du ska driva istället för någon halvmesyr bestående av fyra olika partiers viljor. Det är inte kompatibelt för landet! Den där rödhåriga madamen är dessutom farlig som en huggorm – det är bara att se på hennes invandrar- och integrationspolitik för att inse det! Egentligen har Du bara ett val och det är att bita i det sura äpplet och tillsammans med Ebba gå Jimmie Åkesson till mötes. Det går inte att ignorera att han har en stor del av folket i ryggen! Att alliera Dig med Socialdemokraterna vore politiskt självmord! Gör mig nu stolt och för Moderaternas arv vidare i ännu en blå mandatperiod – jag litar på att Du gör det enda rätta med medborgarnas bästa för ögonen!”

Under tiden känner Kristersson hur det killar och sticker i örsnibben, en kontroll ger vid hand att det är en minidjävul i form av Fredrik Reinfeldt som pockar på hans uppmärksamhet: ”Lyssna inte på den där gamla galoschen Kristersson! Både Du och jag vet att ett samarbete med Alliansen är den enda rätta vägen att hålla fast vid – tillsammans med mig vid Din sida kommer Du att uträtta storverk! Att överväga att samarbeta eller ens prata med det där bruna partiet Sverigedemokraterna vore förödande för både Dig och landets framtid! Rasister, fascister och nazister hör inte hemma i Sveriges riksdag och det åligger oss att jaga ut dem! Du har hittat perfekta lekkamrater i Dina Allianskollegor – jag gjorde ett bra jobb under mina två mandatperioder som statsminister, så både Lööf och Björklund är redan indoktrinerade i den Reinfeldtska planen! Ebba är lite mer svårstyrd, men det fixar Du lätt genom att lova en fin ministerpost! Nu förväntar jag mig att Du fortsätter i samma anda – Sossarna må vara ett skrå för sig samt de gröna och röda har sannerligen en politik som riskerar att demolera landet fullständigt, men det får gå! Det viktigaste här är att stänga ute det där vidriga partiet från makt och Du sitter med nyckeln i handen! Se på mig som ingick ett fantastiskt migrationsavtal med Miljöpartiet – det är delvis tack vare mig som vi har det härliga samhälle som vi kan se idag! Jag borde faktiskt föräras med en egen staty på något flott torg i huvudstaden!

Nu ropar dock Birgitta från köket att frukosten är färdig, så Kristersson får snabbt brått och viftar bort den irriterande flugliknande klotskallen vid örat och imman på badrumsspegel visar återigen bara hans egna uppenbart skärrade ansikte.

Vid frukostbordet är Kristersson fåordig och känner en djup tyngd sänka sig över hans axlar. Han släpar sig iväg till Rosenbad och stegar in i konferensrummet precis när mötet ska börja. Billström undrar hur det är fatt och Svantesson serverar honom en svart kopp kaffe och ler uppmuntrande. Tjugo par förväntansfulla ögon vänder sig nu mot sin ledare och väntar spänt på hans öppningsreplik.

Kristersson tittar ut över den samlade församlingen och suckar djupt inombords. Det svider fortfarande i örsnibben efter mini-Reinfeldts stickande med sin treudd och samtidigt maler Bohmans förmaningar i huvudet. Vad är det nu Birgitta alltid brukar säga – just det ”följ ditt hjärta”. Det är precis vad jag skall göra!
”Ärade kamrater, vi har två veckor på oss att sätta ihop en regering som talmannen kan godkänna och jag har kommit fram till ett beslut. Jag vill att vi inleder samtal med Sverigedemokraterna för att sondera möjligheterna för ett regeringssamarbete med enbart M, KD och SD!”

Tobias Billström håller på att sätta kaffet i vrångstrupen: ”Va?! Men det är ju förfärligt! Det är helt emot Reinfeldts principer! Ska jag, Moderaternas gruppledare, behöva sätta mig i samtal med den där Karlsson? Det är under min värdighet!”

Kristersson avbryter Billströms klagolåt och påpekar att det står honom fritt att ställa sin plats till förfogande om det inte passar, varpå Billström mumlar något ohörbart och återvänder till att röra i kaffekoppen.

Svantesson menar att det kommer att väcka känslor, men att det nog är det mest rimliga att göra med tanke på det parlamentariska läget och dessutom har båda partierna mycket gemensamt i många sakfrågor.

Så kom det sig att det skrivs historia den 3 oktober 2018 när Moderaterna för första gången sträckte ut handen till det stigmatiserade partiet Sverigedemokraterna.

Senare på dagen sågs Billström och Karlsson äta lunch på Operakällaren, vilket fick DN:s chefredaktör Wolodarski att bli vansinnig! Efter att ha gått bärsärkagång med ett tennisrack på redaktionen medan resten av personalen förskansat sig i fikarummet, blev han körd till St:Görans psykakut där han fick lugnande medel, varpå hans familj hämtade honom eftersom det inte fanns några lediga sängplatser i enlighet med vårdkrisen. Wolodarski är nu sjukskriven på obestämd framtid.

Aftonbladets politiska kommentator och vice chefredaktör Lena Melin, kom under eftermiddagen ut som Sverigedemokrat och kände för första gången på mycket länge att hon äntligen kunde ta bladet från munnen genom att skriva vad hon egentligen tycker och tänker!

På gator och torg gick människor omkring med stora leenden och människor av alla etniciteter gick arm i arm. Det var ett enda stort kramkalas och spontandans uppstod lite varstans!

Samtidigt i en oansenlig lokal i ett underjordiskt garage på Södermalm, samlades en stor grupp vänsterextremister för att planera en stor aktion som innefattade både våld och vandalism. Gruppens ledare avslutade precis ett samtal i sin mobiltelefon, varpå han deklarerade till de övriga: ”Jonas ger grönt ljus – imorgon kör vi!”

Nu är denna saga slut och det blir inte någon uppföljare. Verkligheten väntar istället runt hörnet och jag är övertygad om att Kristersson skulle välja Lööf och Löfvén i alla lägen. Det återstår att se om SD kommer att hålla sitt löfte till folket och rösta ned alla konstellationer som inte ger dem något inflytande. Den som lever får se och en sak är säker – det folkliga motståndet ökar för var dag som går!

the saga continues.jpg

5 reaktioner till “Once upon a time – the saga continues…

  1. Så otroligt bra skrivet Jenny👍🏻
    Skrattade gott åt den bästa av alla sagor☺️….. för inte kommer det bli verklighet månne tro😳

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s