Once upon a time…

Idag är dagen när Ulf Kristersson vaknar upp med en intakt ryggrad för första gången på mycket länge. Under morgontoaletten ser han sig i spegeln och ingjuter det mod som han så länge saknat och med bestämda steg traskar han iväg till Rosenbad. Efter att ha stärkt sig med en kopp kaffe är det dags för mötet med talmannen, där han kraftfullt basunerar ut att han har beslutat sig för att ta sitt ansvar för Sverige, lyssna på svenska folket och stå upp för sina barns framtid. Detta innebär mer specifikt att han ämnar påtaga sig rollen som statsminister och tillsammans med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna bilda en minoritetsregering som kan lotsa landet genom kommande kriser.

Samtidigt i Segerska palatset sover Stefan Löfvén en orolig sömn och kommer strax att vakna upp till ännu en dag av hans döende politikerkarriär. I drömmen möts han av Per Albin Hanssons arga profil, som ilsket frågar vad han håller på med: -”Vill Du förstöra allt som jag och mina förfäder har byggt upp i vårt anletes svett? Vakna upp för bövelen! Det Du och Dina fränder sysslar med är inte en kamp för Folkhemmet! Ni prioriterar bort era egna medborgare och tömmer statskassan på bidragstagare! Kvinnan har en viktig roll i vårt samhälle och på min tid såg jag till att sätta många kvinnor i arbete, men Du ser istället till att föra tillbaka kvinnorna till medeltiden Din kanalje! Än finns det tid att rädda det som räddas kan – gör om och gör rätt, annars lovar jag att hemsöka Dig för resten av livet!”

Så kom det sig att talmannen under sitt samtal med Stefan Löfvén förvånat tog emot hans besked om att Socialdemokraterna kommer att stödja en minoritetsregering bestående av M, KD och SD. Vid en presskonferens senare på eftermiddagen talade Löfvén från sitt hjärta och bad hela svenska folket om ursäkt för hur han och hans regering har kört över medborgarna den senaste mandatperioden. Han erkände också att han ångrar att hans parti inte stått upp mot kvinnoförtrycket och hederskulturen på ett mer kraftfullt sätt. Vidare bad han även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om ursäkt för sitt bedrägliga beteende och attityd mot Åkesson och hela partiet som faktiskt förtjänar en ärlig chans som alla andra. Har över en miljon svenskar gett sin demokratiska röst åt partiet så må de också få en möjlighet att testa sina vingar i enlighet med våra demokratiska värderingar. Dessutom, inflikar Löfvén på slutet, vill jag testa min tes om att partiet icke är regeringsdugligt och snart kommer vi att få beviset.

De svenska mediehusen går i taket och Anders Lindberg på Aftonbladet går så långt att han säger upp sig i vredesmod, vilket firas storstilat av befolkningen som badar i fontänen på Sergels Torg trots den blyga utomhustemperaturen! Utländsk media rapporterar flitigt om hur svenskarna fått tillbaka geisten och att folkets röst äntligen blivit bekräftad.

Under tiden råder det inte samma glädje i Rosenbads källare, där Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet samlats för en gravöl. Ingen förstår vad som hänt och man känner sig decimerade till de minoritetspartier man faktiskt är. Annie Lööf sörjer att hon gått miste om statsministerposten, Fridolin och Isabella snyftar över gymnasieamnestin som nu kommer att rivas upp och Jonas Sjöstedt förbannar detta totala svek mot den sanna kommunistandan samtidigt som han ser hur hans framtidsvision om allt åt alla och total anarki går upp i rök. Men här smids även ränker och planer för hur man ska sätta käppar i hjulet för den nya regeringen samt genomföra DÖ 3.0 i samband med valet 2022.

Snipp snapp snut, så var denna naiva lilla saga slut! Självklart kommer inget av detta osannolika att inträffa i bananmonarkin Sverige. Det spelar ingen roll om allting faller runt omkring – det finns inget sunt förnuft eller ansvarskänsla hos våra makthavare och samarbetsförmågan existerar inte. Endast makten och härligheten är det primära – medborgarna och deras behov samt framtidsmöjligheterna för nästa generation är irrelevant.

Skulle Kristersson av någon anledning börja vackla så ska vi inte glömma bort att den nya talmannen är en av arkitekterna bakom DÖ – kommer han bortse från sina egna principer och godkänna att man bryter denna indirekta pakt både bildligt och bokstavligen samt hur kommer övriga talmän från V och C i sådant fall reagera?

saga.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Once upon a time…

  1. Blott en dröm men ack så trevlig. Tyvärr behöver dom som är alldeles för naiva en 4 års period till på sig för att kanske vakna och se vad som händer i samhället. Vi är dryga miljonen som insett än så länge 2022 är vi säkert det dubbla, det är kanske en realistisk dröm.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s