Hyckleri när kvinnor skriker sig hesa över halvnakna män samtidigt som man kritiserar kvinnlig striptease!

I en tid med #Metoo-rörelsen i full gång blir det smått ironiskt att se 4.095 danska kvinnor och 5 män bli helt till sig över 21 sexiga och halvnakna män i Chippendales-showen som igår besökte Köpenhamn i en utsåld arena!

Chippendales grundades 1979 och männen visar allt utom de ”ädlare delarna”. Jag personligen har lite svårt att se vad det är som är upphetsande med inoljade män som visar rumpan och kastar med håret inför hysteriska kvinnor, men det är uppenbarligen en publikmagnet. I publiken finns för övrigt alla möjliga sorters kvinnor – unga, gamla, silikonbrudar, gravida samt till och med en dam med käpp.

Tidningen Berlingske ställde en mycket relevant fråga till en kvinna i publiken: Varför vill man som modern kvinna tillbringa en kväll med tusentals andra skrikande kvinnor för att titta på män med bara rumpor?

En 35-årig kvinna, Jeanette, svarar:
-”Chippendales säljer bilden av en dröm-man. Vi får se en man som kan dansa och förföra. Det är drömmen om att den mannen kan det hela och man tänker bara ”Woow”.

På frågan om det inte är samma sak med kvinnlig som manlig striptease svarar Jeanette:
-”Det jag kommit hit för att se ikväll är något helt annat. Män ser bara på kvinnokroppen. Det här är mera show med flott koreografi och inte som kvinnlig striptease där 20 män sitter runt omkring och ser på en kvinna som tar av sig allt. Det är mera rått.”

Efter showen intervjuas en av Chippendale-dansarna, den amerikanske Joey Pena. Han har dansat i fem år.
-”Jag nämner med vilja inte ordet strip eftersom det är så man betraktar showen. Det var det också förr, men vi är långt mer än en sexshow. Vi blir ofta stigmatiserade som en stripshow, men jag anser att vi är artister som uppträder. Oavsett om vi är i Asien, USA eller här i Europa så reagerar kvinnorna alltid på samma sätt i slutet av showen. De är uppe på stolarna, gråter och skriker efter mer. Det är en fest, men jag säger alltid till dem att vi värmer kvinnornas motorer och sedan skickar vi hem dem igen till deras älskade partners.”

Jag trodde inte ens att de fortfarande var aktiva – man kan lätt få för sig att efterfrågan har gått ned i och med de senaste årens utveckling – men det är de uppenbarligen.

Jag personligen kan bara sammanfatta det i ett ord – HYCKLERI – från båda håll!

Särskilt störigt anser jag att det är med alla dessa kvinnor som kritiserar mäns sexistiska hållning och att de tittar på porr, men de själva är små helgon och när de roar sig kungligt samt blir upphetsade av nakna män som juckar då är det minsann ”konst”!

https://www.berlingske.dk/kultur/4.100-danske-kvinder-og-21-noegne-maend-det-er-den-bedste-fantasi.-at-en

chippendale

Annonser

3 reaktioner till “Hyckleri när kvinnor skriker sig hesa över halvnakna män samtidigt som man kritiserar kvinnlig striptease!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s