Judar i Alternative für Deutschland (AfD)väcker uppmärksamhet!

I utländsk media har det väckts uppmärksamhet kring att det högerpopulistiska och nationalistiska partiet AfD (Alternative für Deutschland) har skapat en plattform: ”Judar i AfD” (JAfD) och för många framstår det som en gåta varför man tror att judar skulle vilja söka sig till partiet. Ungefär hälften av initiativtagarna bakom JAfD är invandrare från Ryssland.

Frågar man en av initiativtagarna, 31-årige Dimitri Schulz, som kom till Tyskland från Kirgisistan som 10-åring, är svaret muslimers attacker på judar.
-”AfD är det enda parti i Tyskland som gör muslimers judehat till ett tema utan att trivialisera det. Visst finns det vissa antisemitiska strömningar i AfD, men muslimers hat mot judar är ett större problem i Tyskland. Angela Merkel har dessutom trängt ut CDU för långt mot vänster och bort från de traditionella familjevärderingarna.”

AfD kan inte informera om hur många judar som är medlemmar i AfS, men skapandet av plattformen har rönt mycket upprörda känslor i judiska kretsar i Tyskland, där man menar att AfD använder judarna för att dölja sin AfD-rasism. Man pekar också på det paradoxala i att AfD i Bayern går till val på ett förbud mot omskärelse och judiska slaktmetoder.

Presidenten för det judiska centralrådet, Josef Schuster, deklarerar att AfDs hållning är oförenligt med kristna och judiska värderingar.

Jag tycker det är en intressant utveckling som vi kan jämföra med att åtminstone några judar i Sverige faktiskt röstar på Sverigedemokraterna, eftersom de anser att måttet är rågat i och med att regeringen blundar för antisemismens utbredning i samhället. Det rapporteras allt oftare om attacker mot judar och häromdagen kunde man läsa om ännu en muslimsk hatpredikant som uppmanat till våld mot judar. Självklart skapar detta ringar på vattnet och många väljer att flytta från Sverige för att man är orolig för sin egen säkerhet.

Vi får hoppas att nästa regering inte ser med blida ögon på den här utvecklingen och vågar sätta ned foten, men tyvärr ser det inte alltför ljust ut med tanke på vilka klåpare som förväntas sitta i den nya regeringen.

 

https://www.berlingske.dk/internationalt/joeder-i-alternative-fur-deutschland.-ny-platform-vaekker-opsigt

AfD.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Judar i Alternative für Deutschland (AfD)väcker uppmärksamhet!

  1. Menar du verkligen att man känner att man måste flytta från Sverige? Det är kanske så att tönten Aschberg borde fundera lite mot vem han hytter med bollträet mot.Expo som jag ser det har varit en del i att förstöra för vanliga judar i Sverige.Visst,de högerextrema har sin inställning men saknar nog både vilja och förmåga att vara ett hot på allvar.Må fan ta alla som pekar ut fel människor som verkligt hot.Det är tufft av Aschberg att storma in hos en stackars hårfrisörska men han borde nog storma hatpredikanternas hus.Men det vågar han inte det fega kräket.

    Gilla

      1. Det skall inte bli en vana:) fast jag tror att vi är överens i mycket när det väl gäller! Jag har nog inte sett att Expo mer än högst pliktskyldigast tar upp problemen med hatpredikanter och då är det förståelse och överslätande som gäller i första hand.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s