Vår tid är inte kommen!

Först imorgon kommer talmannen hålla nya samtal med partiledarna, men svensk media fortsätter ändå att insinuera både det ena och det andra.

De flesta är överens om att det kommer att dra ut på tiden innan en ny regering är på plats, kanske handlar det om flera månader. Men ärligt talat – är det någon som på allvar tror att förändringens vindar kommer att slå in över oss som en jättevåg bara för att regeringen har ett M eller ett A som signum?

Den här mellantiden som vi nu befinner oss i hade lika gärna kunnat vara vår vardag om åtta månader. Jag är nämligen rätt övertygad om att oavsett om Kristersson blir statsminister och ska driva Allians-politik med sina fränder i KD, C och L så blir det ingen större skillnad för oss skattebetalare.

Alliansen kommer inte att stänga landets gränser, inte genomföra ett migrationsstopp, inte genomföra de lagändringar som krävs för att dra in medborgarskap, inte hjälpa till att aktivt repatriera de som kan återvända till hemlandet och definitivt inte kräva att dömda kriminella individer som inte är svenska medborgare utvisas oavsett vad som väntar dem i hemlandet. Att de ska börja ställa krav på att bidragstagare genomför motprestationer, t.ex. lär sig språket och utbildar sig ser jag som föga troligt. Att man kommer att höja polisernas och sjuksköterskornas löner samt tillsätta mer resurser, höja lärarnas status och kräva mindre klasser är nog också en utopi, varför det blir svårt att locka tillbaka personal till dessa borttynande yrkesgrupper.

Problemet heter Annie Lööf och Centerpartiet samt till viss del Jan Björklund från Liberalerna. Det kvittar faktiskt om de sätter sig i en rödgrön eller blå regering – de kommer se till att Moder Svea släpas till stupstocken oavsett genom sin oansvariga politik. Visst kommer Sverigedemokraterna som vågmästare kunna påverka politiken till viss del, men de kommer aldrig att kunna genomföra det som krävs från åhörarplats.

Idag skriver SvD på nytt om hur salafismen (en fundamentalistisk inriktning inom islam) har vunnit mark i Sverige och numera påverkar människors vardag på flera platser i Sverige genom påtryckningar och hot. Salafisterna förkastar demokrati och vill leva enligt sharialagar. Enligt forskarna räknas de i tiotusental och terrorexperten Magnus Ranstorp uttalar sig om extremisthotet och menar att kunskap på området saknas samt att kommuner som hört av sig och bett om hjälp famlar efter vettiga strategier. (https://www.svd.se/extremisthotet-som-kommunerna-missar)

I mer än tre decennier har det islamistiska extremisthotet varit känt för den svenska regeringen och eftersom vi under denna tid bytt färg så är samtliga partier insatta i problematiken, men ändå har ingen agerat! Man har till och från diskuterat att ändra grundlagen för att kunna dra in medborgarskap med mera, men ändå inte fått ändan ur vagnen. Nu låtsas man vara förvånad över utbredningen i samhället från norr till söder fast man själv aktivt låtit det ske.

Man pratar om dialog hela tiden, vilket inte genererar resultat eftersom jihadister struntar i vad någon säger. Enligt terrorexperten Magnus Ranstorp behövs mer kraftfulla åtgärder än dialog och det har han helt rätt i! Men tro inte att någon regering kommer att lyssna på honom, nej då våra politiker vet bättre än en expert på området! Istället pumpar man in lite fler miljoner i något menlöst projekt och hoppas på att Säpo inte ska klanta sig samt att media håller tyst.

Vi har haft ett val precis och meningen är att man ska se fram mot en ny regering som med friska krafter ska sätta tänderna i problemen och motgångarna, men tyvärr kan jag inte känna den entusiasmen eftersom verkligheten talar sitt tydliga språk.

Dessa makthavare har inte kunnat ta ett steg i rätt riktning på flera mandatperioder oavsett vem av dem som suttit på tronen så att det skulle ske nu helt plötsligt är bara dumdristigt att tro. Dessutom räcker det att betrakta förspelet där man inte ens kan varken samtala eller samarbeta för att inse att vår tid inte är nu.

Som sagt, idag hade lika gärna kunnat vara en måndag om ett år.

Vi befinner oss i ett politiskt limbo och så ser det tyvärr ut att förbli. Förändringens vindar blåser igenom Europa, men i Sverige förblir dörren stängd!

best

3 reaktioner till “Vår tid är inte kommen!

  1. Att det bara kan vara tillåtet att stänga ut över en miljon väljare! Har EU någon uppfattning om det? Mer än hälften av M:s väljare vill se samarbete med SD, men den lille fjanten Kristensson, säger nääää! Är han partiet?
    2022 blir det annat ljud i skällan för då kommer AfS stormande och om det blir nyval, kommer SD att gå framåt. Därför kämpar alla emot!

    Gillad av 1 person

  2. Vi får höppas att vi har det bästa framför oss och att det solidariska samhällsbygget tar vid.Jag håller på det röda laget eftersom jag ser färre och färre av olika anledningar inte längre bidrar till samhället.Ni som fortfarande är kvar måste bidra mer för att kompensera.Trots allt måste samhället fungera utan min och mina grannars hjälp.Bli en stolt skattebetalare Jenny! jag har gjort mitt i det avseendet av kända orsaker-Expo.
    Det är inte bara skatter som måste höjas,kommunala avgifter är något som kommer att chockhöjas.Bli en stolt bidragare,jag litar på Dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s