Dansk politiker slår hål på gymnasieungdomars låtsassanningar om migration och integration!

Marie Krarup, talesman för  integrations- och gymnasiefrågor hos Dansk Folkeparti samt dansk folketingspolitiker, får ofta besök i Christiansborg av gymnasieklasser som gärna vill diskutera invandrare och integrationspolitik. Idag skriver hon ett debattinlägg i den danska tidningen Berlingske om hur det finns en naiv vidskepelse i samhället kring sammanförandet av islam och kristendom. En mycket bra text som troligen aldrig skulle publiceras i Sverige, eftersom vederbörande inte hymlar med sanningen.

Krarup skriver att hon ofta stöter på två fördomar som ungdomarna ser som en befogad sanning. Den ena är att alla människor har rätt till asyl i Danmark om det är krig i deras hemland, med hänvisning till mänskliga rättigheter.

Enligt Krarup är denna fördom på gränsen till en övertro på att det skulle finnas en särskild rättighet för somalier att bo i Danmark bara för att det är krig i deras land. En rättighet är nämligen något som man som medborgare kan uppnå i det område där en stat eller en kung har jurisdiktion. Man förtjänar den rättigheten så länge man uppfyller de förpliktelser som följer med att vara medborgare i landet. Således har danska medborgare danska rättigheter så länge Danmark består som en stat med fungerande rättssystem.

Enligt Krarups mening är det vidskepelse att det finns en juridisk gud eller natur som strör rättigheter över människor som befinner sig i krig på andra håll i världen och gärna vill ta sig därifrån. Om någon tror att det finns en sådan gud eller natur bör de inse att de har med en ny religion att göra. Det står givetvis alla fritt att börja tro på en ny religion, men man skall bara var klar över att det är en religion och inte påtvinga denna på andra.

Självfallet kan medborgare i Danmark som har rätt att bo i landet, besluta i enlighet med vår demokrati att vi önskar ge uppehållstillstånd till bestämda personer på särskilda villkor, men man kan i hög grad ifrågasätta hur klokt det är när vi är så få och har en så specifik kultur samt språk som de åtminstone känner till.

Krarup anser att det var ett dumdristigt beslut att ansluta sig till FN:s flyktingkonvention som ger alla rätt till att få en asylansökan behandlad i Danmark om de kommer hit och ber om det. Istället för denna generella klausul borde man med bakgrund av kunskap och erfarenhet besluta från ärende till ärende vem som ska få uppehållstillstånd i landet.

Den andra fördomen som Marie Krarup ofta möter är att religion är något som går över med tiden. Kort sagt att sekularisering är framtiden. Fördomen hänger samman med en idé om att våra samfund är mera utvecklade än i muslimska länder, så när muslimer kommer till Danmark, vill de genast anpassa sig till en värld utan religion. Så vi skall inte frukta att islam kommer att vara en begränsning för muslimers förmåga att anpassa sig till sitt nya land. Men religion försvinner inte och vill med all sannolikhet aldrig försvinna – den är här för att stanna.

Vi ser att islam vinner mer och mer popularitet, särskilt bland unga människor i väst. När religion inte är något som vi blir av med är det därför en bra grund att studera innehållet i religionerna för att se vilka som kan samexistera och vilka som inte kan. Här finns troligen belägg för att islam och kristendom är en eländig och explosiv cocktail. Så varför utsätta sig för det? Ja det finns det tyvärr flera dåliga och fördomsfulla svar på, nämligen att alla människor – även muslimer – har rätt att bo i Danmark om de har ett behov samt att det för övrigt inte är ett problem, eftersom religion försvinner rätt snabbt.

På grund av allt detta, hade det varit skönt om man började lära barn i skolan att de inte skall tro på alla möjliga naiva och vidskepliga idéer, för det är dessa falska idéer om människolivet som har lett till den nuvarande misären med stora grupper av muslimska invandrare i alla västliga länder som icke kan integreras i de kristnas samfund. Det är sorgligt! Man borde göra allt man kan för att dra alla gymnasieelever ur klorna på denna falska vidskepelse!

https://www.berlingske.dk/kommentarer/moderne-overtro

20181002_150751

Annonser

4 reaktioner till “Dansk politiker slår hål på gymnasieungdomars låtsassanningar om migration och integration!

 1. Islamism i sin värsta form kan vara ett hot mot vårt sätt att leva men vårt sätt att leva är ett hot mot mänskligt liv.Jag skojar ju halvt om halvt när jag säger att slöjan skyddar mot hudcancer men lite så är det ju.Vårt sätt att leva med miljöförstöring är ett stort problem.Miljöskeptiker och klimatförnekare är ett större hot mot mänskligt liv än vad Islam är.Miljöproblemen oroar mig enormt.

  Gilla

 2. Rolf! Du har rätt, vårt kapitalistiska systemet är långt värre än Islam!

  Jag bor i Hbg, ca 2 km vattenvägen till Danmark! Skillnaden är enorm, det är ett sådant lugn i H-ør! Skillnaden är också enorm när det gäller vilken politik som förs i dessa två länder!
  I det ena landet sitter ett antal, mycket högt betalda syltryggar och agerar som om dom (partiledarna), skulle vara hela partiet! Ingen hänsyn tas till folkviljan. Varför ska vi anordna skitdyra val, när man inte rättar sej efter resultatet!?
  Får man ägna sej åt mobbning inom riksdagen? Det är förbjudet överallt annars!
  Kan man inte komma åt dom sju på något sätt? Det är ju fullständigt horribelt att kasta bort nästan 2 milj (v+SD) röster för att man utnämner sej själv till ”rättänkande”!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s