Det vore bättre om offentliga personer, glasstillverkare, affärskedjor och idrottslag höll sig neutrala!

Den palestinska aktivisten Ahed Tamimi, som arresterades i december 2017 efter att hon slagit två israeliska soldater utanför sitt hus i byn Nabi Saleh på Västbanken, hedrades igår av den spanska fotbollsklubben Real Madrid

Tamimi och hennes far Basim Tamimi var gäster vid Santiago Bernabeu stadium i den spanska huvudstaden, där hon hedrades av den förra spelaren Emilio Butragueno och fick mottaga en fotbollströja.

Den 17-åriga aktivisten är för närvarande i Europa för en rad politiska evenemang. Hon släpptes ur fängelset i juli, efter att ha blivit dömd till åtta månaders fängelse. Hon har blivit en slags symbol för palestiniernas motstånd mot Israels ockupation.

Israels utrikesminister Emmanuel Nahson kritiserade Real Madrids beslut och kallade hela spektaklet ”pinsamt” på Twitter.
-”Real Madrid hedrar en terrorist som uppviglar till hat och våld. Vad har det att göra med värderingarna inom fotboll?

Israels ambassadör i Spanien, Daniel Kutner, skrädde heller inte orden på Twitter:
-”Ahed Tamimi kämpar inte för fred, hon försvarar våld och terror. De organisationer som har hyllat henne har indirekt uppmanat till aggression och inte dialog och försåelse som vi behöver. Idag kommer jag inte att besöka Bernabeu.”

Återigen ser vi personer och organisationer som inte borde lägga sig i politik ta ställning för olika konflikter – fotbollslag, skådespelare, glasstillverkare, affärskedjor och popstjärnor. Igår var Bono i Köpenhamn och tvålade till Jimmie Åkesson på nytt. Alltid finns det någon!

https://www.aljazeera.com/news/2018/09/real-madrid-football-club-honours-palestine-activist-ahed-tamimi-180930100616622.html

tamimi.jpg

2 reaktioner till “Det vore bättre om offentliga personer, glasstillverkare, affärskedjor och idrottslag höll sig neutrala!

  1. Jag kan inte förstå att man som företag tar politisk ställning med tanke på att det borde minska försäljning.Ingen köper väl fler Ben O Jerry enbart för att de tagit politisk ställning,snarare kan jag tänka mig att en hel del väljer istället.Jag har valt bort märken där man tagit ställning.Enbart det faktum att Ben O Jerry tagit ställning gör att jag väljer bort dem.Det finns dessutom godare glass som dessutom är svensktillverkad.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s