Syrien kallar hem alla flyktingar – nu är det dags att återuppbygga landet!

Under sitt tal i FN:s Generalförsamling uppmanade Syriens utrikesminister Walid al-Moualem syriska flyktingar att återvända hem. Han kallar det för en ”prioritet” för den syriska regeringen.
-”Syrien står redo att ta emot dem. Idag är situationen på landsbygden mer stabil och säker tack vare att vi har bekämpat terrorismen. Alla förhållanden är nu i det skick som krävs för att flyktingar skall kunna återvända frivilligt. Vi kräver att turkiska, franska och amerikanska styrkor drar sig ur Syrien omedelbart! Dessa länder är ockuperingsstyrkor! Vi kommer att ta hand om dem på lämpligt sätt. De måste dra sig ur omedelbart och ovillkorligen! Syrien vill gärna få externt bistånd för att kunna återuppbygga landet, men inte från dem som har försökt bekämpa den syriska regimen. Vi välkomnar hjälp för återuppbyggnad från de länder som inte har varit delaktiga i aggressionen mot Syrien. Länder som bara erbjuder hjälp på villkor eller fortsätter att stödja terrorism är varken inbjudna eller välkomna att hjälpa till.”

Med stöd av Ryssland och Iran har Syrien återkrävt stora delar av landet från rebellerna. Det uppskattas att det 7-åriga kriget har kostat över 400.000 liv och tvingat miljoner människor på flykt.

En annonserad offensiv mot nordvästra Idlib-regionen avbröts förra veckan efter att Ryssland och Turkiet ingått ett avtal om att inrätta en demilitariserad zon i området. Dock finns det fortfarande osäkerhet om hur avtalet ska genomföras. Idlib har blivit en fristad för många som har flytt från kriget i många städer i Syrien, men det är också en fristad för radikala islamister och flera rebellgrupper.

Se där, då är det dags för Sverige att skapa ett stort repatrieringsprogram och hjälpa människor att flytta hem igen! Dessutom behöver landet ekonomiska bidrag för att kunna bygga upp landet igen – något som Sverige borde kunna bistå med. Kan vi hjälpa terrorister i Palestina med skattemedel så kan vi banne mig hjälpa människor som verkligen är i behov av stöd!

Således ett viktigt första projekt för den nya regeringen!

Men just det, vi har ingen ny regering på plats efter att den första talmansronden gick i stöpet – något som troligen inte händer så ofta i Sverige. Tre ronder kvar innan nyval återstår och nästa vecka blir det intressant när turen troligen går över till Stefan Löfvén efter att Alliansen misslyckats med att enas och nu måste Lööf samt Björklund bekänna färg!

Syruen

10 reaktioner till “Syrien kallar hem alla flyktingar – nu är det dags att återuppbygga landet!

 1. Mycket bra skrivet Jenny, tyvärr tror jag inte inte afgahnerna kommer att åka tillbaka i större mängder för att bygga upp sitt eget land, oavsett vilken regeringensordning det blir, om det överhuvudtaget blir någon som kliver upp ur sandlådan och tar tag i landet.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

 2. Huvudsyftet med att ta hit människor är att öka befolkingsantalet.Det kan man inte säga rent ut så då blir det av humanitära skäl.Vem skall bo i alla nyproducerade lägenheter ifall Sverige töms på folk? Inte är det fru Svenssons förstfödda som hon fick när hon var 42.

  Gilla

  1. Vad yrar du om nu? Sverige lider av bostadabrist särskilt för unga! De få bostäder som finns är för dyra. Många spås få bo hemma väldigt länge i framtiden pga dessa problem. Så nog behöver den egna befolkningen bostäder!

   Gillad av 1 person

   1. En till antalet tynande befolkning behöver inga nya bostäder.Vill man driva in Sverige i lågkonjunktur så är bästa sättet att tömma på folk.Minns du inte hur det revs bostäder lite här och var eftersom inga fanns att flytta in? Det är ett mysterium att svenska mammagrisar med välbetalda jobb och som skulle kunna spara till en lägenhet på ett par år ff bor hemma.Det vimlar ju av till-salu skyltar överallt!

    Gilla

   2. Du vill ju vara diktator för en dag,jo nog vore det enkelt att bara behöva ta ansvar för landet en enda dag men hur skulle du lösa den viktigaste frågan att öka befolkningen eller ett första steg att inte få den att minska? Det är ett stort och avgörande problem som inte löses på en dag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s