Känd irakisk mediastjärna mördad i Baghdad!

En känd irakisk mediastjärna och modell, Tara Faris, sköts igår till döds i Baghdad.

Enligt irakiska medier sköts hon i sin bil på eftermiddagen. Tara Faris föddes 1988 och hade en irakisk far samt en libanesisk mor. Hon blev utsedd till skönhetsdrottning på ”Iraqi Hunting Club” år 2015 och flyttade sedan till Europa ett tag för att sedan återvända till Irak, där hon pendlade mellan Erbil och Baghdad.

Samma dag som hon mördades deklarerades det att Faris var den sjätte mest följda irakiska personen på sociala medier.

Efter nyheten om hennes död exploderade sociala medier och samtidigt som man uttryckte chock över händelsen så fanns det också mycket frustration över landets rättsliga förhållanden med problem att upprätthålla lagen. Någon skrev till exempel:
-”Kvinnor är inte säkra i Irak, faktum är att ingen är säker i Irak. Hon borde aldrig ha lämnat Kurdistan där hon tidigare levde ett normalt liv.”

Historien förtäljer inte något motiv till dödsskjutningen, men med tanke på landets patriarkala strukturer så blir min första tanke att det rör sig om någon sorts hedersmord. En tråkig historia är det oavsett vad som ligger bakom.

https://english.alarabiya.net/en/life-style/entertainment/2018/09/28/Iraqi-model-social-media-star-Tara-Faris-gunned-down-in-Baghdad.html

Faris

En reaktion till “Känd irakisk mediastjärna mördad i Baghdad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s