Frankrike har fått sitt första rättsfall efter att den nya lagen mot verbala sexuella trakasserier infördes!

I somras delade jag en video där en kvinna i Paris blev upprörd efter att en man som hon passerade trakasserade henne verbalt och när hon svarade tillbaks gav sig mannen på henne fysiskt genom att slå henne i huvudet, vilket flera gäster på en uteservering på ett närliggande café blev vittnen till. Denna händelse föranledde en debatt om problemet med att kvinnor blir sexuellt trakasserade på gatorna i Frankrike och detta i kombination med svallvågorna efter #MeToo-rörelsen och dess franska version #Balancetonporc, eller “expose your pig”, medförde att den franska regeringen beslutade om att stifta en ny lag mot verbala sexuella trakasserier som nyligen började gälla.

Nu har en fransk domstol dömt i det första fallet och bötfällt en man med 300 EUR efter att mannen förolämpat en 21-årig kvinna ombord på en buss i en förort till Paris. Domarpanelen dömde även mannen till nio års fängelse, varav sex års suspendering, för att ha fysiskt attackerat kvinnan och busschauffören.

Frankrikes jämställdhetsminister, Marlène Schiappa, som gick i spetsen för att driva igenom lagen, applåderade domslutet i det första fallet och twittrade:
-”Bravo att busschauffören reagerade så snabbt och till alla andra som agerade. Låt oss tillsammans få ett slut på sexistiska förolämpningar och sexuellt våld.”

Jag tycker det är utmärkt att Frankrike tar tag i problemen och även om det inte raderar våldtäkter och andra sexuella övergrepp, så är det ändå en bra grund att få bort många mäns svinaktiga inställning mot kvinnor där man tror att man kan säga vad som helst och agera hur som helst och ändå komma undan med det. Enough is enough!

Men vad händer egentligen i Sverige på den här fronten? Efter att svallvågorna i samband med #Metoo har lagt sig så har det varit rätt tyst. Jag gissar på att regeringen tillsatt ännu en av sina evinnerliga utredningar, som i praktiken betyder att man pumpar in några miljoner i ett projekt som tar några år och sedan får man en rapport i handen som man sedan kanske gör något med, såvida man inte behöver tillsätta ännu en utredning…

Jag tror aldrig jag har varit med om en mer slapp och handfallen regering när det kommer till mina kärnfrågor som bland annat rör kvinnofrid! Hur många fler offer behöver vi få i statistiken innan dessa herrar får ändan ur vagnen? Den så kallade oppositionen har inte hörts ryta till heller för den delen, förutom i valupploppet när man försökte slå på stora trumman och låtsas som att man bryr sig. Men i slutändan är det SD som är det ”kvinnofientliga partiet” enligt etablissemanget, trots att SD är det enda parti som har konkreta förslag till förbättringar och framförallt hårdare tag mot förövarna! Vad är det för blindstyren i det här landet egentligen?

france

2 reaktioner till “Frankrike har fått sitt första rättsfall efter att den nya lagen mot verbala sexuella trakasserier infördes!

 1. På litan över ord som dom inte kan eller inte har lärts in via reguljär skola är följande :
  1. Ärliga val
  2. Öppenhet mot svenska folket
  3. Samarbete
  4.Social kompetens
  5. Stängda inre gränser
  4. Kvinnofrid
  5. ” Innebärandet av att vara en feminist regering ”
  6. Brott och straff
  7. Islamiseringen
  8. Islamiseringen
  9. Islamiseringen
  10.Islamiseringen
  Listan kan säkert göras längre.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s