Ingen verkar förstå varför en stor del av svenska folket är missnöjda med dagens politik!

Precis som förväntat gav gårdagens talmansmöten ingen frukt och ytterligare talmansmöten med de olika partiledarna är att vänta eftersom ingen lösning är i sikte.

Det är lite märkligt att man fortfarande kan läsa ledare med titlar som ”hur kunde det bli så här” eller ”därför växer högerextremismen”. På något sätt verkar stora delar av etablissemanget återigen tagna på sängen av valresultatet trots att det föregåtts av opinionssiffror som talar sitt tydliga språk. Det jag finner mest fascinerande är att man inte verkar ha gjort sin hemläxa efter förra valet då alla verkligen tappade hakan över hur stort stöd Sverigedemokraterna hade i verkligheten. Man är så duktig på att göra utredningar och lägga pengar på diverse projekt, för att inte tala om hur många miljoner som man lägger på att sponsra Expo varje år, men ändå verkar ingen förstå hur det hänger ihop.

Att det är ett missnöjesparti har man lyckats klura ut, men varför folk är missnöjda verkar ingen ha förstått eftersom man inte vidtagit några som helst åtgärder för att komma tillrätta med problemen i samhället som gör att människor söker sig till partierna på ytterkanten. Dessutom fortsätter man nu på samma inslagna väg – det vill säga att avskärma sig från reella fakta och inbilla sig själva att det är en tillfällig svacka, samtidigt som man är övertygad om att folket vill ha deras egen destruktiva politik. Att det är just det som folket vänder sig emot verkar ingen förstå!

Jag har bekanta som inte röstar på SD och som absolut inte vill se partiet i någon form av regeringsposition, men till och med dessa inbitna gökar ogillar hur våra politiska makthavare nu behandlar det stigmatiserade åttonde partiet. Det självklara vore att låta dem få en chans att visa vad de går för och om det går som majoriteten tror – det vill säga att deras brister och inkompetens kommer att visa sig när de inte längre kan sitta på åhörarläktaren med armarna i kors och kritisera andra utan tvingas ta ansvar för landet, så är väl detta sätt det bästa för att syna den eventuella bluff som man tror ligger bakom.

Att låta dem löpa linan ut och samtidigt gå folket till mötes är det enda rätta beslutet om man fortfarande anser att Sverige är en demokrati. Allt annat kommer självklart att slå tillbaka ännu hårdare mot partierna och jag är förbluffad över att etablissemanget inte själva kan räkna ut den enkla kalkylen! Ska man behöva sitta här om fyra år igen och läsa deras förvåning över folkets dom? Det kommer att kännas som att man har en roll i filmen ”Måndag hela veckan”!

måndag

5 reaktioner till “Ingen verkar förstå varför en stor del av svenska folket är missnöjda med dagens politik!

 1. Jag känner ofta igen mig i din frustration och din bitterhet över den politiska situationen.
  Jag har försökt att analysera min personliga situation om hur den var för tio år sedan när jag började söka mig högerut.Tills dess hade jag varit måttligt politiskt i ntresserad men antagligen var det mitt pressade arbete där jag dagligen möttes av mer eller mindre personliga tragedier.Jag antar att jag inte mådde så bra av att dagligen behöva se elände.
  Någonting händer inom en själv och man blir en missnöjd människa.Jämför man min ekonomiska situation då och idag så tjänar jag tiondelen idag men jag mår oändligt mycket bättre.
  Vad jag vill säga är att något händer inom en och jag hade kanske då behövt psykologisk proffshjälp med ev.antideppresiv medicin.Nåja;Expo kom och då hatade jag situationen och än idag kan det rivas upp men i stort kan jag bara tacka Expo och att jag blev befriad från ett pressande arbete.
  Vad jag vill komma till är att kanske alla Sverigedemokrater borde erbjudas stöd från psykvården.
  Jag vet inte men för tio år sedan måste jag erkänna att jag hade en förvrängd bild av verkligheten.Alternativ media borde förbjudas eftersom de endast pumpar ut negativism.Jag är numera förnöjd och ser livet helt annorlunda än för tio år sedan.

  Gilla

  1. Alltså Rolf, seriöst?!

   Du blev blockerad för att du ballade ur och nu är du på väg dit igen. Jag förstår inte hur du kan pendla så – ena veckan håller du med oss och näst åberopar du psykologhjälp till alla SD:are och läsare som vill upplysa sig själva genom att läsa alternativ media.

   Du verkar själv labil.

   Gilla

   1. Jenny,glöm inte att de flesta alternativsiter och sk.högerankesmedjor drivs av rättshaverister som aldrig bidragit med något enda till vårt samhälle.De är så hatiska så att de gör allt för att vinkla händelser på ett sätt för att skapa missnöje och obefogad rädsla i samhället.Jag vet Jenny att när man är mitt uppe i frustration och bitterhet så är man inte mottaglig för argument precis som du nu i ditt svar.Det är ok att du blockerar men fundera ett varv till ifall ditt missnöje mot samhället är befogat.Brott har väl alltid funnits.Breivik,Flink med flera.Sanna mina ord Jenny,ni sverigedemokrater har en förvrängd bild av verkligheten.
    Blockera gärna men faktum kvarstår,ni ser inte klart.

    Gilla

  2. Rolf, vem härför du till med ”ni Sverigedemokrater”? Jag är varken politiskt aktiv eller medlem i partiet!

   Här finns inget hat, bara personliga reflektioner och nyheter från världens alka hörn.

   Gilla

 2. Enkelt enligt mig:
  Dom bry sig bara om sig själv först och makten.
  Svenska folket bryr dom sig inte om, mer än några dagar innan valen, med lögner och lovord, för att sen återgå till sig själv och makten.
  Sverige är numera så ruttet att man inte trodde det kunde bli värre. Tyvärr.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s