Jaha, då vet vi varför president Macron var i Sverige nyligen!

Frankrike deklarerar nu att man kommer att dubbla sitt finansiella stöd till ”United Nations Relief and Works Agency” (UNRWA). Under gårdagen uttalade Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian:
-”UNRWA måste ha möjlighet att fortsätta sitt nödvändiga arbete med att stödja palestinska flyktingar. Frankrike kommer att skjuta till ytterligare 2 miljoner Euro under 2018 och under 2019 kommer vi att dubbla bidraget, vilket kommer att öka till 20 miljoner Euro.”

Medan internationell media anklagar USA för att ha förvärrat UNRWA:s allvarliga finansiella kris genom att strypa hjälp för 200 miljoner USD, betalade den palestinska myndigheten förra året mer än 350 miljoner USD till de tusentals terrorister som fängslats i Israel och familjerna till terrorister som skjutits ihjäl.

Den icke-statliga organisationen UN Watch avslöjar regelbundet fall där UNRWA öppet uppviglar till våld och hat mot judar. År 2015 delade en UNRWA-tjänsteman flera publikationer på sin Facebook-sida som uppmanade att krossa judar med fordon. Israel har ofta kritiserat läroplaner i UNRWA-skolor som antisemitiska.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström som står upp för Palestina i vått och torrt har inte varit sen med kritiken mot USA:s besked om att man drar in bidraget till UNRWA och det här är vad hon twittrade för mindre än ett dygn sedan:

”I am very concerned about the imminent risk of half a million #Palestine refugee students ending up without access to education in just a few weeks’ time.” ~ FM @margotwallstrom at Ministerial lunch for @UNRWA #UNGA – i United Nations

israel.png

En reaktion till “Jaha, då vet vi varför president Macron var i Sverige nyligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s