Erdogan: ”Det finns ingen liberal islam!”

Jag har tidigare under året skrivit om Turkiets president Erdogan och hans nya diktatorsliknande position i landet efter valet samt hans mission att utradera de sista tecknen på sekularisering i landet för att göra plats för en totalitär islamisk stat. Nu är Erdogan på besök i Berlin och hans hälsning till fansen med en så kallad ”Rabia-hand”, med alla fingrar utom tummen utspärrade, har fått stark kritik.

Islamkännaren Abdel-Hakim Ourghi förklarar vad som ligger bakom:
-”Rabia-handen som en politisk symbol för konservativa muslimer går tillbaka till följare bland islamistiska egyptiska muslimska bröder, som har använt tecknet sedan år 2013 för att uttrycka sitt stöd för den valde presidenten Mohammed Morsi. President Erdogan använder tecknet för att visa sin solidaritet för det Muslimska Brödraskapet. Turkiet är en trygg plats för dem och precis som dem representerar Erdogan en mycket konservativ form av islam. Nyligen uttryckte Erdogan att det bara finns en typ av islam – det vill säga det finns ingen liberal islam. Sedan Erdogan tog makten i Turkiet har han försökt att förtrycka turkarna. Han har ett horn i sidan åt all form av sekularisering samt även idén att religion är något privat.”

På ett foto kan man se hur en anhängare visar ”varghälsningen”, i vilken lillfingret och pekfingret är utspärrade. Detta är hälsningen för de Grå Vargarna och deras sympatisörer. Det lilla fingret symboliserar turkarna och pekfingret islam. De grå Vargarna är turkiska högerextremister och i Tyskland finns det över 300 föreningar med fler än 18.500 medlemmar. De är en ultranationalistisk rasistorganisation vars ideologi baseras på turkiskhet och islam. Judar, kristna, armenier, greker, israeler och amerikaner anses vara turkarnas fiender.

Vissa kallar denna hälsning för den turkiska versionen av Hitler-hälsningen, men det är fel enligt Ourghi:
-”Jag skulle inte kalla det så, jämförelsen är för vågad. Kritiken har inte låtit vänta på sig i samband med Erdogans besök, men vi måste ha samtal med Turkiet. Dock har en diktator inget att uträtta i Tyskland. De enda som främjas av besöket är partiet AfD (Alternative für Deutschland), som utnyttjar det för sina egna syften.”

Det står helt klart att islam är på frammarsch i Europa på alla fronter, men den bild som målas upp i media säger något helt annat – nämligen att vi är utsatta för högerextremism, fascism, nazism och rasism. Den trojanska hästen har använts förr för att illustrera bilden av hur kontinenten sakta men säkert islamiseras och landet som går i bräschen för detta är Sverige som redan håller på att falla i händerna på krafter som härrör ur radikal islam. Att statsstyrd media är så blind är anmärkningsvärt, men det kan också vara så enkelt att det är meningen att de ska vilseleda folket.

För flera år sedan placerade sig Sverige i de flesta undersökningar som ett av världens mest sekulariserade länder, men tyvärr är detta ett minne blott och våra makthavare ger med sig steg för steg tills den totala islamiseringen är ett faktum. Det är därför av största vikt att vi medborgare står upp för att Sverige fortsätter att vara sekulariserat så att även våra barn och barnbarn kan få leva i frihet med jämlikhet mellan könen!

Erdogan

11 reaktioner till “Erdogan: ”Det finns ingen liberal islam!”

 1. Det är ju sorgligt ifall han menar att den enda islam är den extrema varianten.Jag skulle gärna se att mild islam infördes i vårt land.En islam som kan hjälpa den fete svensken att fasta,den helgsupande familjefadern att bli fri från sina missbruk och jag skulle vilja slippa se wt-svenskar med en rykande cigg i munnen pussa på sin bebis.Islam utövar social kontroll som är bra.Erguvan är inte talesman för alla muslimer som tur är.

  Gilla

   1. InshAllah:) nämen jag tror att det finns behov av andlighet som inte kan tillgodoses av den avkristnade svenska kyrkan.Ett religiöst tomrum har uppstått och ja,jag tror att vi får se vanliga svenskar söka sig till Islam.Tacka de tondöva ateister som styr svenska kyrkan för det.

    Gilla

   2. En intressant sak som jag i sammanhanget kan berätta är att när saker började röra på sig och jag började ifrågasättas på min arbetsplats så fanns det ett gäng muslimer som instinktivt tydligen kände vad som höll på att hända med mig och fann det orättvisa i det hela och faktiskt erbjöd mig stöd och sade att ifall jag någonsin behöver hjälp så ”kom till oss”.Det var gripande för mig och till skillnad mot tex judendomen har man en öppenhet och faktidkt så kan nästan vem som helst få upptagas i den islamiska gemenskapen.Den ene lilla etniska gruppen stod på trappen och verställde mitt avsked och den andre öppnade sitt hjärta och ville släppa in mig.Så det säger jag dig Jenny,jag väljer en muslim sju dagar i veckan.

    Gilla

   3. Nä Jenny,det skall ändå mycket till för att jag skall uppfatta nåt som hat så det tycker jag inte alls! jag kom till att tänka på erbjudandet från muslimerna iom att du tyckte att jag skulle konventera.Det var lite lustigt sammanträffande i sammanhanget.Lustigt är det också att en kille som Mesut Özil,född i Tyskland och till synes integrerad i landet,en fenomenal fotbollsspelare med feta sponsorkontrakt ställde sig sida vid sida med Erguvan.Ifall det nu inte var så att han fick något för att stödja Erguvans valkampanj i Tyskland så är det förvånande,det måste jag säga.Sponsorkontrakt försvann över en natt tex.Men det är nog så att andra generationens invandrare ärver det stigma som det är att nästan dagligen få tre klassiska och kränkande frågor som Var kommer du ifrån? Fryser du inte? Kan du svenska? Det är inte ens roliga frågor att få första gången och efter femtioelva gånger så kokar det ju till slut över.

    Gilla

 2. Ja, att det bara finns en sorts Islam har Erdogan sagt vid flera tillfällen. Däremot så finns det en del liberala muslimer, men skillnaden är nog inte så stor, så dessa har nått gott att erbjuda.

  En del har ju tagit avstånd från dessa ”bilolyckor”, som inträffat på många platser i Europa och andra sortera av våld.
  Men kvarstå gör ju dessa barbariska ritualer, som omskärelse, barnbrudar, böghatare etc och intollerans mot annan religiös åskådning.

  Vissa ”liberala” muslimer dricker också alkohol av olika själ, speciellt i bla Malaysia där spriten ”flödar” mer än i andra muslimska länder i omgivningen.

  Det verkar också som om Islam ”marknadsförs” mer i Asien, numera, och inte bara i Europa alltså.
  Tidigare minns jag inte att banker, restauranter ody, specillt påtalade att de var ”muslimska”.

  Nu läser man ”Islamic Bank of…, ”Indian Halal food”, ”Indian Islamic Food”, och när jag frågade en bussförare vart han kom från, sa han ”jag är Indisk muslim”.

  Synd att det är så få som ser hotet, för bevisen är astronomiska…

  Gilla

  1. 3000 000 000 muslimer kan inte ha fel!?
   Typiskt svenskt att fråga någon var den kommer ifrån.Fråga du inte ifall busschauffören frös eller kunde svenska?

   Gilla

   1. Man måste ju veta varifrån individerna kommer, så man vet hur dom ska behandlas. Med respekt eller avsky…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s