Kvinnlig migrant sköts till döds på migrantbåt!

Marockanska myndigheter upplyser om att en marockansk kustvakt öppnade eld mot en migrantbåt i Medelhavet och dödade en kvinna. Tre andra migranter blev sårade och en av männen är inlagd på sjukhus. Migrantbåten reagerade inte på kustbevakningens order och därför kände sig kustvakten nödgad att öppna eld. Den spanske styrmannen på migrantbåten har blivit förhörd och arresterad.

Spanien har ingått avtal med Marocko om att förhindra att illegala migranter tar sig in i deras territorium och sedan årets början har marockanska myndigheter hindrat 54.000 personer att ta sig in i EU.

Inom EU pratar man nu om att ge mera bistånd till migranternas hemländer för att förhindra att man söker lyckan i Europa, men denna typ av politik får kritik av forskarna. Bistånden går inte till de fattigaste länderna och blir i hög grad öronmärkta till insatser mot migration – inte utveckling. Forskningen visar dessutom att ökad utveckling i första hand skapar mer och inte mindre migration.

Medans experter, forskare och våra europeiska makthavare kliar sig i huvudet så fortsätter migrantströmmarna utan uppehåll med människor som riskerar liv och lem för att nå kontinenten där gräset sägs vara grönare!

 

https://politiken.dk/udland/art6727957/Marokkos-kystvagt-skyder-kvindelig-migrant-på-vej-til-Europa

migrant

En reaktion till “Kvinnlig migrant sköts till döds på migrantbåt!

  1. Det jag vill säga om detta kan jag tyvärr inte skriva, pga censuren i vårt land.
    Men allt detta jag läser ger mig en inre ilska som brinner som ett glödjande magsår från helvete.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s