Den danska integrationsministern väljer att se problemen istället för att blunda!

En politiker som jag beundrar är den danska integrationsministern Inger Støjberg – hon hade kunnat göra underverk som svensk statsminister!

Den danska tidningen Berlingske har i flera uppmärksammade artiklar under sensommaren skrivit om problemen med social kontroll och religiösa äktenskap samt svårigheterna för muslimska kvinnor att få igenom islamisk skilsmässa, såväl som regeringens nya rättighetskampanj ”Rätt till jämställdhet”. Man har även gett en inblick i existerande parallella samhällen med våldsamt kvinnoförtryck.

Igår var Inger Støjberg hos föreningen Fakti som arbetar professionellt med att stödja invandrarkvinnor och träffade en grupp muslimska kvinnor för att diskutera problemen.

Mötesdeltagarna bekräftade bilden av att det är problem med att få en muslimsk skilsmässa, att män har flera fruar trots att det är mot dansk lag samt att kvinnor och flickor tvingas tillbaka till hemlandet mot sin vilja. Anledningen att kvinnorna stannar kvar i dessa destruktiva förhållanden är att man är rädd för att bli av med barnen, eftersom männen hotar med att ta barnen från kvinnan och dessutom är det mannen som försörjer dem. Även om dansk lag ger båda vårdnadshavarna lika stor rätt till barnen, så är rädslan för stor för att våga stå på sig, varför man väljer att stanna och stå ut med allt – till exempel misshandel. De kvinnor som faktiskt vill genomföra en skilsmässa stöter på patrull hos imamerna som vägrar att godkänna skilsmässan eftersom mannen inte vill.

Støjberg har beslutat att avsätta 3 miljoner DKK för att undersöka hur många kvinnor som upplever att man tvingas stanna kvar i religiösa äktenskap samt att utbilda kommunala medarbetare i problematiken.
-”Det här är en av de saker som jag gärna vill kämpa för i politik. Kvinnor har enligt mig fått kämpa för den frihet som jag är uppväxt med och den friheten önskar jag djupt och innerligt att alla skall få ta del av!”

https://www.berlingske.dk/samfund/stoejberg-til-udsatte-muslimske-kvinder-i-maa-ikke-tro-paa-imamerne-og-maendene-i

stöjberg

En reaktion till “Den danska integrationsministern väljer att se problemen istället för att blunda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s