Kallhamrade politiker håller landets framtid i sina händer!

Efter att talmannen idag haft möten med de tre huvudaktörerna Löfvén, Kristersson och Åkesson, gjorde Åkesson klart att hans parti inte kommer att vika en tum för att släppa igenom en politik som de inte kan leva med i fyra år och han åsyftade då främst Centerpartiet och Liberalerna. Åkesson ser en Alliansregering som föga tilltalande och om det hade varit val idag så hade han tryckt på den röda knappen. Han räds inte heller ett nyval.

Kristersson däremot, som hela tiden pratat sig varm för att Alliansen ska regera landet som en Allians utan några andra ockupanter, öppnade i sitt tal upp för blocköverskridande samarbeten och tittade Löfvén rakt i ansiktet när han yttrade att samtal måste inledas omgående.

Många experter har lyft fram en regering bestående av Moderaterna och Socialdemokraterna, en märklig konstellation som ändå ser ut att kunna bli av med tanke på att båda herrarna gör allt som står i deras makt för att tillse att Sverigedemokraterna inte får komma i närheten av köttgrytorna.

Kartellbildning verkar vara en del av våra makthavares syn på hur en demokrati fungerar och det är slående hur mycket man frestas av makten framför att ta sitt ansvar för att hörsamma folkets röst som man förväntar sig av en riktig ledare.

Just nu läser jag en bok för barnen där några av huvudpersonerna är kallsinniga nazicyborgar och man kan lätt dra paralleller till partiledarna i sjuklövern med iskyla och brist på samarbetsförmåga som lyser igenom deras tillgjorda leenden framför kameran. I boken bringade man kortslutning på dessa robotar genom att hälla vatten över dem, men tyvärr finns det ingen sådan enkel manöver som får stopp på marodörerna i Rosenbad. Nyval eller ett folkligt uppror är nog den enda möjligheten att kunna påverka och båda känns svåra att förverkliga.

Det är kört säger många, men vi väntar och ser – än är inte sista ordet sagt!

20180927_144724.jpg

2 reaktioner till “Kallhamrade politiker håller landets framtid i sina händer!

  1. SD kommer aldrig att få någonting att säga till om.Jag tror faktiskt att utspelet av tjänstemännen på ud gjort att samtliga allianspartier inser de allvarliga komplikationer ifall SD får något som helst inflytande.Myndigheter maskar och slutar att fungera.Viktiga funktioner bryter samman.Det lämpliga i att statstjänstemän tar ställning politiskt är dock mindre bra.

    Gilla

  2. Rebloggar detta på micaelsblogspot med texten, det ser mörkt ut för Moder Svea, undrar om det någonsin kommer att ljusna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s