Muslimer i Italien känner sig oroliga efter Salvinis utspel!

I Italien känner sig inte muslimer komfortabla efter valresultatet som resulterade i en högerstyrd regering. Inrikesminister Matteo Salvini deklarerade under valkampanjen att han kommer att stänga moskéer och inte tillåta att några nya öppnar. Han har också uttalat att islam inte är kompatibelt med landets konstitution.

De officiella moskéer som finns i Italien kan räknas på en hand, men det finns fler än 50 ”bönehem” i Rom, vilka av lokala media ofta benämns som ”illegala moskéer”.

Islam erkänns inte officiellt i Italien, trots att det är landets största religiösa minoritet. Medan andra religioner har undertecknat en överenskommelse med den italienska staten, har försök att nå en liknande överenskommelse för islam inte gett några resultat. Tack vare detta får inte moskéer offentliga bidrag, religiösa högtider och bröllop erkänns inte och det finns ingen lag som stödjer skapandet av platser för tillbedjan. Det finns över 2,6 miljoner muslimer i Italien, vilket motsvarar cirka fyra procent av befolkningen.

När Österrikes kansler Sebastian Kurz stängde sju moskéer i juni, hyllade Salvini beslutet och kallade till ett möte för att diskutera liknande strategier i Italien. Salvini har även startat kampanjen mot att rädda migranter i havet, såväl som att hindra båtar från att lägga till i italienska hamnar.

Företrädare för muslimska organisationer höjer nu ett varningens finger över att oron ökar bland muslimer i landet. Man har även noterat en ökad aggressivitet mot migranter på sociala medier och grupper, varpå man nu oroas över att ord skall övergå i gärningar bland vissa människor.

Många våldsamma attacker i Europa som har utförts i islams namn under de senaste åren har påverkat italienarna, även om det inte har skett några attacker i Italien och väckt vissa farhågor mot landets muslimer.

Enligt en undersökning från Pew Research Center, kommer Italien på andra plats efter Ungern när det kommer till negativa uppfattningar om muslimer i Europa – 69% ansåg att muslimer var ogynnsamma.

Det är rätt fascinerande att ta del av detta när man betänker Sveriges situation. Polariseringen och hatet har aldrig varit större än det är just nu och våra knallkorkar till politiker gör verkligen sitt yttersta för att spä på stigmatiseringen ytterligare! Fortsätter det här så är det inte långt kvar innan ord övergår i handling och då är det för sent att dra i nödbromsen.

Källarmoskéer var vanligt förekommande på 1990-talet och de flesta muslimer var nöjda och höll sig på sin kant. Sedan öppnade Socialdemokraterna slussarna och började tillgodose muslimernas krav, varpå moskéer började poppa upp lite varstans och sedan har islamiseringen av Sverige gått som ett rinnande vatten.

Resultatet ser vi nu och det är ingen vacker syn! Med det sagt är det inte menat som något nedvärderande mot muslimer i allmänhet utan mot den förda politiken och naiviteten som har lett oss till det nya Sverige vi nu ser med – Muslimska brödraskapet som har nästlat sig in i regeringen, salafistiska moskéer, hatpredikanter, böneutrop, kvinnoförtryck, hederskultur, sharialagar, parallella samhällen, barnäktenskap, tvångsgifte, könssegregerade skolor och kvinnlig könsstympning.

Hade vi haft politiker med råg i ryggen för 20 år sedan så hade vi haft ett helt annat samhälle idag och fortsatt vara ett tolerant land med religionsfrihet, där människor lever sekulariserat istället för en diktatur som är på väg att förvandlas till ett nytt kalifat!

mosk

 

 

https://www.aljazeera.com/indepth/features/italy-muslims-uneasy-election-government-180926101907611.html

 

 

En reaktion till “Muslimer i Italien känner sig oroliga efter Salvinis utspel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s