Att bejaka kvinnoförtryck genom att påstå att det är frivilligt är naivt!

Idag fortsätter Cirkus Rosenbad, men när jag vaknade i morse hade jag tankarna på helt annat håll – nämligen kvinnoförtrycket och det faktum att vi köper det egocentriska synsättet att en majoritet av kvinnorna väljer att själv bära huvudduk.

Jag har inte varit aktiv så länge på Facebook, drygt 1,5 år och Facebookvänner har kommit och gått. Jag kom idag att tänka på en kontakt jag hade en kort period innan han tog bort mig som vän eftersom mina SD-sympatier nog stack honom i ögonen för mycket – en muslimsk man, några år yngre än mig, som var aktiv vänsterpolitiker. Han och hans fru levde sekulariserat förutom att hon bar slöja. Vi hade en gång en livlig debatt inför öppen ridå på hans sida om just bärandet av slöja och hur de skulle resonera om de hade en dotter. Det var en sak som han yttrade som jag har stört mig på länge, nämligen att små flickor ser upp till sin mor och vill se ut som henne. Man använder barnets nyfikenhet och låter henne prova slöjan lite då och då, leka att hon är ”vuxen”. Således skapar man en känsla av förväntan inför att äntligen få bära detta ”hedersvärda” plagg, som bara fina och rena flickor bär.

Helt klart handlar det om indirekt indoktrinering och detta är inget unikt sätt att se på bärandet av slöja, utan jag tror att många sekulariserade muslimer resonerar på samma sätt. Men i mina ögon ser jag bara att barnets största förebild promotar kvinnoförtryck redan från barnsben!

Från mitt fönster på jobbet ser jag många människor passera dagligen och eftersom lilla Ystad numera invaderats av kvinnor iförda den traditionella svarta chadoren – alternativt tält samt hijabbärande flickor och kvinnor i alla åldrar, så ser jag ett växande problem. Tyvärr är det inget lokalt problem, utan det är noterbart från norr till söder. Häromdagen såg jag två tonårsflickor gå tillsammans – den ena var barhuvad och den andra hade slöja, men det som jag reagerade på var att hon dragit av den från halva huvudet så att hon blottade en del av håret. Nu har vi troligtvis inga shariapoliser i Ystad ännu som kunde hoppa fram och skrika ”haram”, men det ses säkert inte med blida ögon av hennes medsystrar. Det måste vara svårt att vara en muslimsk tonårstjej i dagens Sverige när en stor del av väninnorna som också har utländskt påbrå går utan slöja, medan man själv måste täcka sig – samtidigt som alla svenska tjejer klär sig precis hur de vill.

Således måste jag tillstå att säga att de som uttrycker att slöjbärandet i Sverige är frivilligt och att många flickor och kvinnor väljer att täcka sig av egen fri vilja är egoister, för vem tänker på alla dem som inte gör det av fri vilja? Vem hörsammar alla dessa unga kvinnor som känner hur håret och skalpen är brännheta i solen under det svarta tyget, som vill kasta med hästsvansen precis som sina väninnor, testa nya roliga frisyrer och färger eller bara känna vinden blåsa genom håret? Vem står upp för små flickor i 3-4 års åldern som måste gå omkring i tält istället för att springa och leka fritt med andra barn? Är det någon som bryr sig om alla små barn på muslimska förskolor där personalen går omkring i burka och barnen inte ser personalens ansikten?

Jag tycker att det här är minst lika viktiga frågor att driva politiskt både lokalt och på riksnivå som övriga kärnfrågor. Bara för att det inte berör ”våra barn eller väninnor” så kan man inte bara blunda för det! Våra politiker har kört huvudet i sanden de senaste 20 åren och de få kvinnor som stått på barrikaderna och skrikit sig hesa om den pågående islamiseringen och hedersförtrycket, har visserligen fått cred för det, men ingenting mer. Inget har hänt inom politiken och inget verkar heller hända framöver!

Moderatkvinnorna har visserligen lagt förslag om att slöjor på barn under 18 år ska förbjudas i skolan, men något säger mig att det kommer att röstas ned om det kommer till omröstning i riksdagen. Extremistpartierna MP, V och C är infiltrerade av islamistvänner som förespråkar kvinnoförtryck och L må ha många kvinnor som vill göra rätt, men tyvärr verkar det vara för många män som tycker tvärtom.

Ett förbud mot huvudbonad borde införas på alla arbetsplatser i Sverige – såväl offentliga som privata – så hade man kommit en bit på väg, men något sådant är en utopi skulle jag tro.

Att Sverige skulle rösta för ett maskeringsförbud i stil med burkaförbudet i Danmark har jag svårt att se, även om det skulle vara användbart även i många andra sammanhang – t.ex. fotbollsmatcher och demonstrationer. Sverige riksdag består helt enkelt av en majoritet där en del vill se Sverige som ett nytt kalifat och den andra delen är för fega för att våga sätta sig upp mot andra kulturer.

Åsiktskorridoren är tyvärr fortfarande intakt och rädslan över att få rasiststämpeln sitter fast förankrad på alltför många av våra politiska företrädare!

demokrati.png

11 reaktioner till “Att bejaka kvinnoförtryck genom att påstå att det är frivilligt är naivt!

 1. Jag tycker att det nästintill är omöjligt att lagstifta om hur människor skall klä sig.Kanske slöjan är en del av att känna ett slags trygghet från där man har sina rötter? Personligen kan jag tycka att en lätt slöja faktiskt är en fin accesoar till övrig klädsel som jeans och tröja.Den bryter av klädesstilen på ett sätt som jag gillar.Nåt som jag däremot skulle vilja lagstifta om men jag inser samma problem där med lagstiftning är när tonårstjejer tatuerar sig upp över öronen.Att det ser hemskt ut struntar jag i men när man vet att de giftiga färgerna sugs upp och påverkar unga kroppar.Det finns betydligt värre saker än en slöja.
  För övrigt alarmeras det än en gång om att antal spermier har halverats på 40 år.Med det i bakhuvudet inser man att invandring behövs och att den etniske svensken(vad det nu är) har planterat sin sista rad potatis.

  Gilla

  1. Med det sagt så kan man ju undra hur pass frivilligt det är när unga kvinnor tatuerar sig? är det av nåt slags skönhetsideal,eller tryck från samhället eller är det verkligen frivilligt? än värre måste jag säga att det är när kvinnor i sextioåråldern puffar på sin cigg och samtidigt spänner vaden för att visa sin tattis.Jag skäms så jag måste titta bort.Ärligt talat så skulle jag gärna lagstifta mot både rökning och tatueringar.Läste om en fotbollsrestaurang som tagits över av muslimer och genast förbjöd man både rökning och alkohol.Det finns potential i islam.Inte konstigt att muslimer tar över,religionen har skyddat dem mot skadliga saker och gett en fysiskt stark och sund befolkning.Inget tal om den saken.

   Gilla

   1. Visst kommer det en del goda saker ur…RELIGÖSA FÖRBUD!
    Men att lovorda Sharia/Islam som du gör, får mig att förstå att du själv har drabbats av den västerländska sjukan. Du är för svag för att värna dig själv och dina egna.

    Visst leder alkohol till problem i samhället men jämfört med islam så är dödligheten obefintlig. Bara att se på denna lättkränkta skara hängivna dårar som slåss på gator o torg utan inverkan av alkohol. Senast i Karlskoga i går med sågar som tillhygge!?!
    Lägg till eskaleringen av gruppvåldtäkter, dödsskjutningar och knivdåd på skolor (senast igår 13 åring).
    Så det där med deras starka o sunda befolkning får du nog omvärdera!
    Jag vill inte ha deras arabiska konflikter på svenska gator o torg. För den kommer med deras religion. Bara att se på parallellen mellan deras hemländer och i Karlskoga.
    Muslimer verkar bara kunna kontrolleras om det är diktatur. Finns INTE ETT fritt demokratiskt land på HELA JORDEN där islam regerar! Sug på den en stund innan du svarar igen! Då kommer du aldrig…jo du kan kritisera islam, men sen är du ett huvud kort! Är det så du vill ha det?

    Gillad av 1 person

   2. Patrik Larsson,det kan nog diskuteras hur många förtida dödsfall som vår dåliga livsstil skördar.Det är inte enbart alkohol.Vill du verkligen veta hur du mår så kan du ju räkna dina spermier! Inte ens rökning på offentlig plats kunde förbjudas utan då kom Björklund och sade att inte allt som är dumt kan förbjudas.Det är självklart att ett liberalt högerparti tillåter sin broder att röka och supa ihjäl sig.Vårt sätt att leva har kommit till vägs ände och innan vi löjlar oss med en slöja bör vi fråga oss hur vi själv lever och ifall det är en hållbar livsstil.Räkna dina spermier Patrik! sen snackar vi.Det fiins mycket gott i Islam så öppna dina ögon gosse.

    Gilla

   3. Rolf…mina spermier ÄR redan räknade. På ett lab. Det var inte jag som var problemet, tyvärr! Så du kan slå bort ditt hånflin över att du tror dig veta allt! YOU DON`T!!!
    Mina ögon ÄR vidöppna. Mkt gott med Islam? Tell me!!
    Utöver uppenbara saker som att alkohol o rökning är farligt så nämner de även griskött???
    Ja gris kan sprida sjukdomar men inte mer än höns så de har fått detta helt om bakfoten.
    Vad mer är bra med Islam?
    Förutom att ALLA länder de erövrat/migrerat till slutligen utplånas på ALL annan religion o kultur?
    Så vad är då gott med Islam?
    Det är DU som behöver öppna dina ALLA sinnen för att inse faran med hotet emot den frihet vi lever i idag.
    Den är inte självklar i morgon med sådana tomtar som du med rösträtt! Du har varit naiv som Stefan sa!

    Gillad av 1 person

   4. Patrik Larsson,så gulligt att de redan är räknade…på lab.Då föreslår jag att du täknar dina hjärnceller.Det lär gå fort.Varför skulle jag hånflina? Det är ju batnlöshet och svårighet att få barn som är skälet till att politiker fortsätter med att vilja ta in fler människor i vårt land.Jag är inte nöjd med det.Nu är det riktig kris i västerländskt barnafödande och androloger är först NU öppet oroliga.Detta har man sett länge men nu är det för sent att rätta till.Sånt skit som gendefekter som vår miljö har orsakat har en tendens att förstärkas för varje generationen och till slut är skadorna så stora att fler och fler inte kan få barn.Stor djävla tragedi för alla inblandade.

    Gilla

 2. Den som svensk som tror och är övertygad om att det finns något gott inom islam är underinformerad om vad islam står för. Den personen har aldrig öppnat koranen och läst, den personen har aldrig läst haditherna och de olika surorna. Den personen agiterar som en papegoja och bör bemötas såsom man bemöter en papegoja.

  Gilla

  1. Jag tror att du förläst dig på Islam.Den genomsnittlige muslimen har nog knappt ens varit i närheten av de böcker du talar om.Hen försöker bara överleva och har sin tro som stöd i livets up and downs och färemellan chillar hen med cola och chips.Precis så som Hanif Bali har beskrivit dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s