Det politiska klimatet i Sverige gör att man vill ta fram skämskudden varje dag!

Massmedia är helt till sig över den politiska cirkusen som just nu råder i Sverige och skriver spaltmeter om sprickan i Alliansen. Men är det verkligen någon som är förvånad? Det här såg vi komma redan långt innan valet – fyra partier med så olika politik, särskilt inom migrationspolitiken som just nu är landets viktigaste fråga, kan inte samarbeta på ett konstruktivt sätt.

Det är många som är rädda nu för hur ledarskapet kommer att te sig framöver och det man fruktar mest är så klart om Sverigedemokraterna skulle ges inflytande.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor bekräftade tidigare idag att hon inte räds tanken på ett samarbete med SD, men chansen att Kristersson skulle dumpa Centern och ta makten med stöd av SD är minimal . Det är däremot desto större risk att Lööf och Björklund dumpar sina Allianskollegor för att istället gå Löfvén/Ygeman till mötes i ett blocköverskridande samarbete. Många spekulerar också över hur SD kommer att agera efter att ha blivit totalt dissade av hela Alliansen i talmansomröstningen. Satsar man hårt mot hårt eller lägger man sig platt för några ohederliga löften om att man kommer att få möjlighet att påverka migrationspolitiken?

Beröringsskräcken för Sveriges tredje största parti fortsätter att nå nya höjder. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt deklarerade tidigare idag att han tänker ta strid om makten om Alliansen på något sätt närmar sig Sverigedemokraterna och hotar med att i sådant fäll lägga en rödgrön budget samt fälla regeringen redan till jul.

Johan Westerholm på Ledarsidorna rapporterade tidigare idag om att personal på Utrikesdepartementet uppmanar till civil olydnad i ett upprop ifall regeringen får ”rasistiska” inslag. Man tänker helt enkelt vägra att utföra sina arbetsuppgifter. Några timmar senare var Facebookinlägget raderat, med hänvisning till att det strider mot Facebooks communityregler. Statens propagandaorgan slår till snabbt och hårt mot de som vågar opponera sig!

Kanske dags för svenska folket att också utöva civil olydnad? Vi vägrar helt enkelt att arbeta så länge Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet  får inflytande!

Det är helt klart så att Sverige just nu sjuder av en masspsykos i form av att vi alla måste gå samman mot ”det främlingsfientliga extremistpartiet SD”. Stefan Löfvén uppmanade till och med övriga sex partier att ingå en ny DÖ tidigare idag när han i sitt tal pekade på vikten av att börja samarbeta över blockgränserna och göra allt för att stänga ute det åttonde partiet från makt.

Den stora frågan blir således – varför har vi allmänna val i Sverige när makteliten ändå inte respekterar valresultatet? Det framstår som helt menlöst! Sjuklövern fullkomligen demolerar folkets demokratiska röst med en ångvält genom sitt nuvarande agerande. Det är många runt om i landet som är arga och illa till mods över denna maktgirighet och brist på kurage samt samarbetsförmåga som råder bland en majoritet av våra riksdagspolitiker. Om politikerföraktet var starkt förankrat innan valet så är det inget emot nuvarande topp! Det framstår faktiskt som man fullkomligen struntar blankt i svenska folket, trots att det är landets medborgare som man faktiskt ska representera.

Omvärlden har skrattat i mjugg åt det lilla naiva kungadömet i norr i flera år, men när den här farsen är över så lär vi ha etsat oss fast i folks minne för alltid som en bananrepublik – skämskudde fram!

skämskudde

Annonser

2 reaktioner till “Det politiska klimatet i Sverige gör att man vill ta fram skämskudden varje dag!

  1. Har aldrig hört att folkviljan har någon större betydelse för skendemokratier och totalitära regimer. Det vi har att se fram emot är troligen någon ny typ av DÖ. Etablissemanget vågar inte ta ett nyval med risk för en bättre röstkontroll.

    Gillad av 1 person

  2. Halvt på skoj men halvt på allvar sade jag för ett tag sedan att myndigheter kommer att obstruera ifall SD får inflytande,jag trodde nog inte att jag skulle få rätt och att man dessutom kommer att maska i sin verksamhet.Det är skrämmande när myndigheter som skall vara för hela folket börjar med politisering.Det finns några myndigheter där detta särskilt sticker ut och där det finns många vänsterextrema anställda.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s