Italien tar ännu ett steg mot en mer restriktiv migrationspolitik!

Italien har efter sitt val av ny regering verkligen fått ändan ur vagnen när det kommer till migrationsproblemen. Nu har man godkänt nya regler som kommer att göra det lättare att deportera migranter, såväl som att avslå asylansökningar för de som anses ”socialt farliga” eller som har dömts för ett brott.

Landets premiärminister Matteo Salvini:
-”Lagförslaget tar oss ett steg närmare att göra Italien till ett mer säkert land samtidigt som det kommer att stärka kampen mot maffian och människosmugglare samt ge polisen större befogenheter att utvisa brottslingar och falska flyktingar.”

Parlamentet har nu 60 dagar på sig att debattera och modifiera lagförslaget innan lagen går igenom.

I Sverige är vi inte i närheten av att skönja någon förändring i rätt riktning. Vi har i dagsläget inte ens en fungerande regeringsmakt som är redo att leda landet vidare. I riksdagen kör man över folket och tillsätter en kommunist som andre vice talman bara för att man inte vågar stå ansikte mot ansikte med någon som representerar ett parti som har kurage nog att sätta ned foten när det behövs!

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/24/italian-government-approves-bill-anti-migrant-measures-matteo-salvini

Salvini.jpg

Annonser

En reaktion till “Italien tar ännu ett steg mot en mer restriktiv migrationspolitik!

  1. Första gången i mitt liv jag såg en tiggare var i Italien.Jag var inte så gammal och jag minns att jag gick runt kvinnan och med blandade känslor betraktade henne.Minns att hon hade en insats till en barnvagn och i den låg något som inte rörde sig alls.Det låg lika orörligt som en docka och det var det också.Första gången jag kom i kontakt med tiggeribedrägeriet. Off topic som de säger på flashback.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s