Våra politiska ledare skulle verkligen behöva skakas om!

Två veckor efter valet har jag äntligen smält resultatet och försöker vänja mig vid tanken på att Alliansen skall styra landet i fyra år med Annie Lööf som co-driver. Det är nämligen så jag tippar på att det kommer att bli. Möjligtvis kommer man att ha ett visst samarbete med SD i vissa frågor så som man gör med alla partier när man söker stöd i det dagliga riksdagsarbetet, men i övrigt får de hålla sig till sin vågmästarroll.

Jag skrev ofta innan valet att ni som kommer att rösta på sjuklövern röstar på grisen i säcken, men det var fel för ni röstade precis som ni alltid har gjort och fick just det som ni ville ha – det vill säga fyra år till av ungefär samma skrot och korn. Det kvittar nämligen om statsministern heter Stefan Löfvén eller Ulf Kristersson för innehållet är detsamma med alldeles för mycket snack och ingen verkstad.

Jag ser framför mig den där listan med löften som Moderaterna presenterade innan valet och som lät rätt bra, även om liknelserna med SD-politik var slående, med en mer restriktiv migrationspolitik, stramare anhöriginvandring och framförallt att man skulle sätta ned foten när det gäller utanförskapsområden, religiösa friskolor, kvinnoförtryck och den pågående islamiseringen av Sverige, men det finns inte en chans att Moderaterna kommer att förverkliga detta tillsammans med Alliansen där viljorna spretar åt fyra olika håll.

Just på grund av att de är så oense i så många frågor så kommer resultatet att bli en totalt transparent politik och i våra ögon kommer det rulla på precis som det gjort den senaste mandatperioden, utan några synbara stora förändringar. Den där önskan om att någon skulle dra i handbromsen kan vi bara glömma – dessa två damer respektive herrar har inte det som krävs för att våga ställa krav på andra människor och dessutom saknar de viljan att förändra!

Vad krävs egentligen för att bli partiledare? När privata företag rekryterar chefer har man en lång checklista med egenskaper som man måste kvalificera sig för och dessutom måste man genomgå flera tester, men det verkar som att ledaregenskaper är det minst viktiga för en svensk politiker – istället är det helt andra saker som värderas som exempelvis rätt kontakter med partistyrelsen och lojalitet. Att ha ryggrad, peka med hela handen och vara ärlig kommer man inte långt med!

Många drömmer fortfarande om nyval, men jag har så smått börjat lägga de tankarna på hyllan om inget radikalt händer. Dessutom tror jag inte att det kommer att bli så jättestor skillnad eftersom allt för många fortfarande är alldeles för indoktrinerade och ointresserade för att se vartåt det barkar. Sverige verkar inte vara redo för en förändring ännu tyvärr, utan gemene man är nöjda med att vandra omkring i sin filterbubbla!

Jag brukar ofta ställa frågan vad som skulle kunna få svensken att resa sig ur soffan och protestera. Idag kom jag på det – om vi skulle införa fettskatt och höja skatten för alkohol samt tobak! Tänk om man skulle behöva betala mer när man köper läsk, godis och chips till tv-myset i soffan, eller om de cancerframkallande nikotinpinnarna skulle bli dyrare, för att inte prata om alkoholen och tänk på alla som äter snabbmat flera gånger i veckan – hemska tanke! Tyvärr tror jag att det är på den nivån som de flesta svenskar befinner sig, för de bryr sig inte om vad som händer med landet i övrigt.

Jag har dock så smått börjat ställa in mig på att det blir ytterligare några hårda år som vi har framför oss och att svenska folket kommer att få precis det de röstat på. Men den tanke jag fortfarande inte har kunnat vänja mig vid är att så få svenskar brydde sig om det utbredda kvinnoförtrycket som vi ser överallt i landet på både vuxna kvinnor och små flickor samt problemen med radikal islam, klaner, sharialagar och hederskultur som fått fäste från norr till söder. Är det för att det inte är våra ”egna” kvinnor och flickor som drabbas? Förutom att det är egoistiskt, så tänker de inte längre än näsan räcker! Gör vi inget nu så lär våra barn och barnbarn bli kuvade när de nått vuxen ålder och ett nytt kalifat har fötts i norr.

Jag blir faktiskt riktigt förbannad bara jag tänker på det! Det fanns kvinnliga vikingar, vi har haft drottningar i det här landet såväl som starka adelskvinnor och icke att förglömma hur många kvinnor som kämpade för kvinnlig rösträtt en gång i tiden. Kvinnor har alltid varit starka i det här landet och att vi nu ska kuva oss bara för att det kommer radikala imamer med anhang från MENA och kräver sin rätt finner jag skrattretande! Självklart skall vi aldrig falla till föga för dessa sjuka krav på att kvinnor ska underordna sig männen i allting och dessutom täcka sig så fort hon lämnar hemmet! Det kommer heller aldrig på frågan att vi inte skall få välja själva vem vi ska gifta oss med eller att våra barn skall tvingas gifta sig mot sin vilja samt allt annat som denna gräsliga ideologi för med sig!

Jag kan förstå att naiva svenskar inte förstår vidden av problemet, men våra makthavare som har alla fakta på bordet – hallå hur är det möjligt?! Förvånande nog verkar både manliga och kvinnliga representanter i sjuklövern vara helt handlingsförlamade när det kommer till dessa frågor och istället välkomnar man detta! Vi har länge varit ett sekulariserat land så varför ge upp detta nu helt plötsligt? Vill man leva i vårt land och fortsätta utöva in religion så får man göra det privat och leva sekulariserat – kvinnoförtryck och sharialagar kommer aldrig att accepteras!

Åh den som ändå fick vara diktator för en dag – jag skulle ha så mycket på agendan att jag inte är säker på att dygnets 24 timmar skulle räcka till!

wakeup

Annonser

7 reaktioner till “Våra politiska ledare skulle verkligen behöva skakas om!

 1. Vi har fått den regering som majoriteten röstade för.
  Vilket i mina ögon är otrolig med tanke på de senaste årens utveckling av samhället.
  Men majoriteten av svenska svenska folket vill fortfarande ha det sosom det är nu, oavsett vilken pajas som blir statsministern.
  Nyval tror jag inte heller inte heller det blir, och om det mot förmodan skulle bli nyval så blir det säkert samma valfusk igen, så det spelar ingen roll.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot.

  Gillad av 1 person

  1. SD förlorade mycket på när Jimmie tydligt visade att han var höger när det var partiledarutfrågning och han ställde sig på den övre halvan till höger på gal-tan skalan.Vi har ett högerparti och det är M.Det är inget unikt och unika vill ju SD framställa sig som.Han borde ställt sig med ena foten i vänsterhörnan och den andra i högerhörnan och deklarerat att SD tar det bästa från två världar och slår ihop det med sin egen politik.Jimmie bör sluta som ledare för SD ifall de skall nå fram någon gång.Grabben är förbrukad.

   Gilla

 2. Jenny,jag är superintresserad av ditt valprogram som diktator för en dag,teckna ditt dictatorship.Ifall du bildar parti röstar jag kanske på dig! Du får 50 dagar på dig att få Sverige på fötter.

  Gillad av 1 person

 3. Du har så rätt i allt det du säger!
  Jag tror vi är många som håller med dig. Problemet just nu, är att båda sidor, vänster och höger, arbetar aktivt för att neutralisera Sverigedemokraterna. Som om 17,5 % av Sveriges befolkning inte får vara med och bestämma över Sveriges framtid.
  Bra jobbat! Fortsätt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s