Danmarks ambassadör i Iran kallad till möte efter gårdagens terrorattack!

Efter gårdagens angrepp på en militärparad i staden Ahvaz i den sydvästliga delen av Iran, där minst 25 människor omkom (varav många kvinnor och barn) samt 70 personer skadades, har Iran kallat upp ambassadörerna för Danmark, Holland och Storbritannien till möte. Kallelsen till mötet ska ha kommit sent igår kväll, men det framgår inte när mötet skall äga rum.

Enligt Iran har Danmark, Holland och Storbritannien anklagats för att husera iranska oppositionsgrupper, men det är inte känt vilka grupper som den iranska regeringen hänvisar till.

Bahram Qasemi, talesman vid Irans utrikesdepartement:
-”Det är inte acceptabelt att dessa grupper inte betraktas som terrororganisationer av EU så länge de inte begår terrorangrepp i Europa. Vi uppmanar Danmark, Holland och Storbritannien till att utlämna gärningsmannen bakom angreppet och dennes medhjälpare, så att ärendet kan lagföras i Iran.”

Minst två grupper som lyder under IS har tagit på sig skulden för angreppet, dock utan att lägga fram några bevis för detta.

Tidigare under gårdagen anklagade Irans högsta andlige ledare ayatollah Ali Khamenei ”USA:s marionetter i området” för att stå bakom angreppet. Sent igår kväll uttalade en taleskvinna för USA:s utrikesdepartement, Heather Nauert, ett fördömande från USA:s sida där man tar avstånd från all form av terrorism och dödande av oskyldiga människor.
-”Vi står samman med det iranska folket mot radikal terrorism och uttrycker våra sympatier med iranierna i denna hemska tid.”

Med tanke på hur många radikala extremister som befinner sig i Sverige tack vare att vi har haft öppna gränser i många långa år, en bild som även bekräftats av Säpo otaliga gånger och som gjort att de tappat kontrollen över situationen, finner jag det anmärkningsvärt att inte Sveriges ambassadör kallades till mötet. Vi borde väl ha minst lika många iranier boende i Sverige som Danmark har? Eller känner man att det liksom inte är någon idé eftersom det är som att leta efter en nål i en höstack? Vi lyckas ju inte ens lokalisera illegala migranter som ska utvisas och som lyckas hålla sig kvar i landet samt leva under radarn i flera år!

Det ska bli intressant att se vad Alliansen kommer att göra med dessa prekära problem om de nu kommer till makten. Kommer de att tillsätta resurser och ge polisen de befogenheter som krävs för att söka upp och deportera alla hundratusentals illegala migranter som befinner sig i landet? Kommer de att dra in förmånen att få fri skolgång och vård som illegal migrant? Jag tror verkligen inte det för det skulle ju inte vara ”humant”. Skuggsamhället är nog här för att stanna och alla vilande terrorceller likaså. Hoppas bara att de förblir vilande!

https://www.b.dk/globalt/iran-opfordrer-danmark-til-at-udlevere-gerningsmaend-bag-angreb

Iran.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Danmarks ambassadör i Iran kallad till möte efter gårdagens terrorattack!

      1. Vad grunden än var, men jag tror att Iranska regeringen kommer att använda den här ”attacken” för att (åter)införa förtryckande åtgärder mot folket i säkerhets namn.

        Gillad av 1 person

  1. USA har haft sitt smutsiga lilla finger i mycket elände som har hänt i Iran.Man vill inte att det landet skall få bli starkt och stabilt.En del iranier påstår att man banade väg för islamister att störta Shahen indirekt genom att iscensätta oroligheter.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s