”Money marriages” tvingar unga flickor i Nigeria att leva som slavar och bli sexuellt utnyttjade!

I södra Nigeria upprätthålls fortfarande en uråldrig tradition som fortsätter att hålla unga flickor som slavar samtidigt som de utnyttjas sexuellt. Flickor så unga som fem år säljs för att kvitta sina föräldrars skulder, som en del av en tradition som kallas för ”money marriages”.

Femåriga Miracle giftes bort för pengar för några veckor sedan – hon bor nu med missionärer som säger att hon är ett bevis på att köpta äktenskap existerar. Hon köptes för att bytas ut mot sin tonåriga syster, som även hon var en hustru som köptes, men som inte kunde få barn med sin ägare.

En annan ung flicka, Rose Inyite, är glad över att hon räddades för nio år sedan.
-”Jag var i tioårsåldern när de lämnade bort mig. Min far dog när jag var sju år och när jag fyllde tio år tog de mig.”

Trots att utövandet har förbjudits sker det fortfarande på vissa platser, men är särskilt vanligt när någon dör eller blir sjuk. De så kallade ”pengafruarna” (money wifes) riskerar flera årtionden av slaveri och sexuellt utnyttjande vartefter de passerar från en ägare till en annan.

Missionären Richard Akonam har dedikerat sitt liv åt att rädda flickor som sålts och på nio år har han fritagit 21 unga kvinnor.
-”Mannen går och köper en flicka utan vidare. En morbror kan tinga en flicka även innan hon är född. Mannen kan vänta även efter 40 år. Om mannen dör så kan hans bröder fortfarande hämta den köpta hustrun.”

Bara en liten del av alla flickor som säljs till slaveri räddas. Organisationer som arbetar för att stödja offren, berättar att de blivit hotade vid många tillfällen och varnade för att fortsätta sitt arbete.

Tänk att det år 2018 fortfarande finns så många flickor och kvinnor som på olika sätt lider samt far illa världen över – på vissa platser är det som om tiden stått stilla!

https://www.aljazeera.com/news/2018/09/nigerias-young-daughters-sold-money-wives-180921153424671.html

marriages

Annonser

5 reaktioner till “”Money marriages” tvingar unga flickor i Nigeria att leva som slavar och bli sexuellt utnyttjade!

  1. Fy fan för ett så ruttet system där män beter sig som korrupta djur!!!
    Det här vore väl ändå var sanna demokratier borde ägna sig åt att rätta till istället för att ägna sig åt krig mot sina egna medborgare med åsiktsförtryck och avdemokratisering och stormaktsdrömmar där vi medborgare bara är brickor på deras spelplan.

    Gillad av 2 personer

  2. I Sverige tingar man en kattunge eller en hundvalp.Man tror knappt det är sant.Men så kom jag helt plötsligt att tänka på alla svenska par som köper en surrogatmamma.Tvi för sådana människor oavsett om de är svenskar eller kenyaner.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s