Planeten jorden kommer inte att vara beboelig för alltid!

Kvällen nyhetsskörd var mest deprimerande med bland annat en terrorattack i Iran som IS tagit på sig ansvaret för, vilken resulterade i 20 dödsoffer – inklusive kvinnor och barn samt minst 50 skadade, en båt med migranter från Syrien på väg till Cypern kapsejsade utanför Libanon och ett barn drunknade samt Sverigedemokraterna meddelade under en presskonferens att de kommer att stödja Alliansens kandidat till talman på måndag. Nu vädrar Ulf Kristersson morgonluft, men akilleshälen är fortfarande Centerpartiet och Liberalerna som vägrar samarbeta med SD samt troligen kommer alliera sig med Löfvén om så krävs.

Idag var jag med barnen på bio och såg en svenskproducerad rymdfilm om två barn som var ensamma på en rymdfärja i någonstans i universum. Helt ok film med bra effekter, men den väckte många frågor som fick diskuteras efteråt. Anledningen till att barnen befann sig på ett rymdskepp var nämligen att man varit tvungen att evakuera människor från jorden eftersom den inte längre var beboelig, men bara vissa utvalda fick resa – resten lämnades kvar till en säker död.

När man pratar om alla problem med klimatet och att det faktiskt ligger något i att vi måste hitta en ny planet att bo på i framtiden, så inser man verkligen att om X antal år in i framtiden så kommer allt att vara över. Även om nu inte vattennivån skulle stiga och översvämma allt land, eller jordens lungor sluta att fungera när all regnskog och korallarer är borta samt det inte blir så stora konsekvenser av att ozonskiktet försvinner helt eller jordens medeltemperatur ökar med några grader, så kommer solen att slockna en dag om några miljarder år. Dessutom håller planeten på att överbefolkas i och med att det varje sekund föds fem barn i världen samtidigt som det varje sekund dör två personer.

Vi hade en del intressanta diskussioner på vägen hem från bion och det faktum att man i dagsläget inte har hittat någon ny beboelig planet upplevdes som lite stressande. Jag förklarade att mycket av detta ligger långt fram i tiden och som äldsta sonen deklarerade: ”Jag hoppas att jag är död då så att jag slipper åka iväg med en rymdfärja till en ny planet”.

Det är tunga frågor som är lätta att parkera långt bak i medvetandet eftersom det troligen inte berör varken den nuvarande eller den nästkommande generationerna på ett märkbart sätt. Men man blir lätt dyster till mods när man betänker hur mycket detta kommer att påverka framtida generationer. Vi får hoppas att våra barn är klokare än vad vi varit när de tar över en dag och att de kanske kan bringa ordning där vi orsakat kaos. Oddsen är dock inte de bästa eftersom pengar alltid kommer att vara människans främsta drivmedel och många saknar empati för moder jord och alla dess levande organismer.

Detta påvisar också vikten av att ha ett grönt parti i riksdagen, men tyvärr har det enda existerande partiet målat in sig i ett hörn genom att diktera villkoren i angelägenheter som inte rör miljön samt för deras samröre med islamister och brist på kunnigt ledarskap. Det bästa scenariot hade varit om Miljöpartiet fått lämna riksdagen och haft fyra år på sig att göra rent hus på alla nivåer, för att sedan återvända till valet 2022 med nya krafter samt nytt friskt blod med fokus på rätt saker. Tyvärr blev dock resultatet något annat och det innebär att man kommer att fortsätta att famla i blindo istället för att hålla sig till sitt gebit. Ett bra exempel är den här somaliska kvinnan Leila som alla pratar om – Miljöpartisten från Göteborg som blev personkryssad till riksdagen tack vare klanröstning – en av hennes huvudfrågor är bättre jämställdhet i skolan. Inget fel med det givetvis – men vad har det med miljön och klimatet att göra egentligen? Partiet har tappat bort sin själ helt enkelt.

Förutom alla problem som landet är tyngt av just nu och som kommer att lämna spår i flera decennier, så har vi även klimatet på sikt som pricken över i:et – det är verkligen ett tungt lass som vi stjälper över på våra barn.

lanet

3 reaktioner till “Planeten jorden kommer inte att vara beboelig för alltid!

  1. Det är mest munväder på politikerna och de miljöproblem som ligger oss närmast har man redan sålt av till globalisterna, t ex alla gifter inom odlingen av den mat vi alla äter och förekomsten av GMO inom försöksodlingar i Sverige. Det står helt klart att för att vi skall få en riktig demokrati som gynnar befolkningen så måste medvetenheten om miljön stiga väldigt mycket hos vår befolkning.

    Gillad av 2 personer

  2. Den som inte tar miljöfrågor på allvar måste vara blind.Det säger sig själv att det har påverkan när isarna smälter.Svårt att göra något åt så kanske bättre att som vissa förneka.Vad som däremot går att göra något åt är alla miljögifter.Det handlar helt om enbart pengar.Miljögifter är troligtvis orsaken till att västerländska män är mer eller mindre infertila om man nu får tro vetenskapen och som ser att samma problem inte finns hos män från andra delar av världen.Där tror jag att naturen har varit så vis att den ”ser”ett problem och försöker korrigera genom massinvandring av i huvudsak unga virila män.Naturens vishet övergår varje människas förstånd.Jag brukar läsa tidningen jordbruksaktuellt och där stod i något nummer en kvinna på bild med typisk cancerfrissa och jublade över att lantbruket fått ännu ett bekämpningsmedel godkänt.Mina tankar om denna kvinna var inte nådiga.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s