Nord- och Sydkorea har mer samarbetsvilja än hela sjuklövern!

Igår besteg den sydkoreanska presidenten Moon Jae-ins det symboliska Mount Paektu i Nordkorea tillsammans med landets ledare Kim Jong-un. Moon har en förkärlek för att bestiga berg och har klättrat i Himalaya minst två gånger. Han har länge velat besöka berget vid Kinas gräns och igår gick hans dröm i uppfyllelse.

Denna bild symboliserar något mycket viktigt – nämligen samarbete över gränserna! Tänka sig att dessa två länder, som varit bittra fiender sedan många år tillbaka i historien, nu helt plötsligt gått in i en ny era och ländernas ledare kan umgås samt hålla diplomatiska samtal med varandra.

I Sverige kan sju riksdagspartier varken samtala, umgås eller samarbeta med Sverigedemokraterna – istället sluter man pakter över blockgränserna och enas återigen om att stänga ute partiet från inflytande. Men den verkliga skymfen handlar inte om att sju partiledare inte vill sitta vid samma bord som Jimmie Åkesson, absolut inte ge partiet några ordförandeposter i de olika utskotten och än mindre respektera att landets tredje största parti borde få andre talmansposten – istället är det största sveket dessa politikers syn på över en miljon väljare, som man istället för att ta på allvar nu behandlar som lort! Hade något av Allianspartierna blivit tredje största parti så hade det inte varit något snack om saken – utan allt hade varit klappat och klart från början samt givetvis hade man fått talmansposten såväl som ordförandeposter samt kanske till och med ministerposter, men det är skillnad på folk och folk i dessa hycklares värld. Allt dravel om ALLAS LIKA VÄRDE gäller alla utom Sverigedemokraterna och dess väljare!

En annan sak som jag stör mig på är allt prat om att vi måste respektera alla migranter som kommer till vårt land och se dem som våra jämlikar när det handlar om t.ex. jobb, bostäder, studier och vård samt vi ska acceptera att de har med sig sina seder och bruk som vi ska anpassa oss till istället för tvärtom – om någon opponerar sig blir denne direkt stämplad som rasist. Man kan inte nog påtala vikten av att alla ska känna sig välkomna i gemenskapen och att vi skall respektera alla individer oavsett kön, religion och etnicitet. Detta har jag självklart inget emot, men jag finner det ytterst fascinerande att våra politiker kräver att svenska folket ska kuva sig och öppna famnen till alla som korsar vår gräns, medan de själva inte ens kan följa folkviljan och acceptera att ett demokratiskt invalt parti nu ska ges samma tillgång till makten som de har haft de senaste mandatperioderna samt att det är dags att samarbeta och samtala med varandra. I deras fall är beröringsskräck något helt normalt och de kör över allt och alla för att få sin vilja igenom – är inte detta förutom hyckleri på högsta nivå även en klockren diktatur så säg?! Är det inte meningen att ett lands ledare skall föregå med gott exempel?

Skam går på torra land när barn kan samarbeta bättre än våra förbannade politiker som förväntas leda landet! När är måttet rågat för svenska folket?

Korea.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Nord- och Sydkorea har mer samarbetsvilja än hela sjuklövern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s