Är partistrategerna på semester?

Alliansen gör verkligen allt för att slå knut på sig själv och just nu undrar jag om de behöver låna en hjärna!

Inför omröstningen om talmansposten på måndag proklamerar man idag att Alliansen nominerar Andreas Norlén som talmanskandidat. Socialdemokraterna nominerar en egen kandidat – riksdagsledamoten Åsa Lindestam. Nu lämnar man således avgörandet till Sverigedemokraterna, men i och med att man samtidigt meddelar att man inte kommer att rösta för SD:s kandidat Björn Söder som andre vice talman, utan istället lägga ned sina röster, sätter man en hel del på spel.

Som grädde på moset har man dessutom gjort upp med Socialdemokraterna om att SD inte ska få några ordförandeposter i riksdagens utskott. Jag skulle gärna vilja veta hur partistrategerna tänkte där!

Moderaterna flaggade i somras för att man var positivt inställda till att låta SD få ordförandeposter, varpå Liberalerna och Centerpartiet slog bakut – återigen ser vi hur Allianspartiernas varierande inställning till SD sätter krokben för dem. Har de otur kanske Alliansen i och med detta har lyckats utradera sig själva som regeringskandidater.

På måndag ska skådespelet ske inför öppen ridå, men om man ska tro på förhandssnacket ser det inte särskilt lovande ut.

Hittils är det ingen i historien som har lyckats äta kakan och ändå ha den kvar, men Alliansen verkar tro på mirakel!

20180921_154820.jpg

Annonser

7 reaktioner till “Är partistrategerna på semester?

 1. Vad sysslar de med? Det är ju värre än den vanliga lekstugan. Vore intressant att veta om det Richard Herrey skrev på Twitter stämmer. ”Björklund & Kristersson har lovat sina barn att inte samarbeta med SD för deras barn är adopterade”.. (Nu tog han sedan bort Tweeten, men det måste ligga någon sanning i detta). Men skall deras familjerelationer styra svensk politik? Vad tror de SD skall göra? Äta upp barnen? Häpnadsväckande.

  Gillad av 2 personer

 2. Alltså,självklart vill alliansen inte regera.Det är liksom inga dukade bord eller fulla lador som man tillträdde 2006.Då tog det hela två mandatperioder för alliansen att överlämna ett samhälle i ruiner,dock påbjuder anständigheten att man denna gång lite pluktskyldigt ger sken av att vilja styra landet.Men visst,jag hoppas att alliansen och SD bildar regering,det är en garanti för att folk under övetskådlig tid förpassar den dit de hör hemma-i nån slags ansvarbefriad opposition.Det blir garanterat en Löfven som får styra en omgång till.Folket borde andas ut,faktiskt.

  Gillad av 1 person

  1. Ekonomin kommer inte att vara bättre nu. Allt är sminkat och nu går vi in i en Lågkonjuktur, det kommer att bli gigantiska problem.
   Tycker faktiskt inte att någon av dessa 7 partier har i Riksdagen att göra. De visar väljarförakt så som de håller på. De är så vana att ha makten att vad folk tycker är sekundärt. Dags att vi får in nytt blod. 7 nya tack.

   Och Du, Löfven påvisade igår i Aktuellt att det är inga flyktingar som kommer/kommit hit – de vill ha ett bättre liv. Detta är ett gigantiskt bedrägeri mot svenska folket.

   Gillad av 2 personer

   1. Jag håller nog med dig i stort men vad gäller den här sk flyktinginvandringen så fyller den flera syften.För Reinfelds allians var vansinnesinvandringen ett sätt att slå sönder de sociala skyddsnäten,du vet högern gillar att folk tvingas stå med mössan i hand och vara helt utlämnad till arbetsgivarna så det var det.Ett annat syfte måste vara att öka födslotalet och jag menar när ett svenskt par har gift sig så är det i regel ett husdjur som införskaffas.allra först.I andra kulturer hoppas släkten på omedelbar tillökning inom klanen så ja,obefintlig familjepolitik har bäddat för en nödvändig invandring.Sen när det svenska paret förverkligat sig och vill skaffa barn är kvinnan 40+ och får tvingas till ivf och därmed oftast endast ett barn.Nädu,det behövs ett avelsprogram för svenska par.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s