Många svenskar lär känna sig grundlurade efter valet!

Även om jag precis som alla andra går omkring med en fadd smak i munnen efter valet, är jag glad att jag i slutändan lade min röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet – i annat fall hade jag burit med mig känslan av att vara grundlurad.

Före valet lyftes Sverige fram som ett land med stabil ekonomi där vi under många år utan problem kunde fortsätta att försörja tiotusentals ekonomiska migranter och deras anhöriga, välfärden urgröptes inte, gränsskyddet var intakt, Alliansen skulle regera med Alliansen och inte samarbeta med de rödgröna samt lite annat smått och gott.

Nu är det dock helt andra tongångar – lågkonjunkturen är i sikte så sälj era aktier och placera alla tillgångar utomlands. Ska ni sälja ert hus eller lägenhet är det bäst att ni gör det nu innan bostadskraschen kommer som ett brev på posten. En rapport om landets gränsskydd som påvisar att vi, precis som många av oss har varnat för, har haft öppna gränser i alla år och släppt in både kreti och pleti, gömdes undan före valet men har nu kommit till allmänhetens kännedom – en rapport som enligt dansk media påminde om en seriestripp i Kalle Anka. Alliansen är helt plötsligt villiga att regera landet med stöd av Socialdemokraterna och i Stockholms stad går Moderaterna så långt att man hoppar i säng med Miljöpartiet. Vänsterpartiet sticker ut hakan och kräver andre talmansposten samt en plats i regeringen och Socialdemokraterna har inte stängt dörren för en eventuell regeringsbildning med de röda. Centerpartiet hotar med att spräcka Alliansen om något av de övriga partierna ämnar samtala med SD och både Centern samt Liberalerna tå-flörtar med Stefan Löfvén.

I jakten på maktfullkomlighet verkar det inte bekomma de sju generalerna att det faktiskt handlar om ett demokratiskt valresultat som man bör ta hänsyn till av respekt mot väljarna, utan i deras värld kvittar det hur usel laguppställningen blir bara de får stå i centrum och titulera sig herr och fru minister samt fortsätta få en fet lönecheck på kontot varje månad! Att de genom sin girighet fullkomligt demolerar våra barns framtidsutsikter bekymrar dem inte det minsta, för i deras värld är det blott det egna egot som styr deras handlingar.

Vi kan helt glömma den gamla devisen att politikerna skall vara folkets förlängda arm i riksdagen, det var länge sedan någon brydde sig om dessa grundläggande värderingar. Den dagen man beslutade om att politikerna ska få höga löner, assistenter, betalda bostäder och resor samt väldigt många andra förmåner var början till slutet för demokratin! Det krävs inte ens någon utbildning eller erfarenhet, utan vem som helst kan komma in på ett bananskal och bli försörjd resten av sitt liv utan att prestera ett dugg – det finns inte ens några riktiga krav på att man måste närvara i riksdagen och göra sitt jobb i fyra år – men framförallt medverkar många av dem till den totala kollapsen av moder Svea utan ett uns av dåligt samvete!

Om alla riksdagsmän gick med på att återgå till det gamla systemet eller åtminstone sänka lönerna och förmånerna rejält, hade vi omgående sett ett decimerat antal kandidaturer vid nästa val. Den bistra sanningen är nämligen att majoriteten av dagens riksdagsmän inte innehar sitt ämbete för att de brinner för politik samt vill förändra Sverige till det bättre för våra barn och barnbarn – nej då, de är enbart där på grund av pengarna och makten!

Det kommer dock aldrig hända att man väljer att stöpa om politikerna till vanliga dödliga som får knega på och betala skatt som oss andra – hemska tanke! Det kommer heller aldrig hända att hela svenska folket mobiliserar sig och röstar blankt för att visa sitt politikerförark så att polletten kanske trillar ned och självklart kommer det heller inte att ske några massdemonstrationer där svenskarna går man ur huse för att kräva sin rätt. Svensken är ett stillatigande folk som fogar sig – något som de maktkåta partitopparna inte är sena att utnyttja, så här är vi med resultatet i knät. Många känner sig lurade och frustrerade, en hel del hoppas på nyval, medan andra känner segervittring.

Många beskriver detta som ett historiskt ögonblick i Sveriges historia där landet är på väg att ta en helt ny riktning, själv får jag inte samma känsla utan ser det mer som en dålig film som man helt sonika måste genomlida med bakbundna händer och oavsett vilken soppa som serveras i slutändan så måste man blunda och svälja i fyra år till!

gollum

Annonser

14 reaktioner till “Många svenskar lär känna sig grundlurade efter valet!

 1. Jag kände mig grundlurad i förra valet och tänkte att den tabben gör jag inte om. Vad hjälpte det??? Hade en diskussion i veckan med en ombudsman från facket, då förstod jag att på redan den nivån skor man sig! Bra inlägg!!! Jag är så slutkörd…över att större delen inte fattar! Ska jag bli utbränd, ska jag inte orka jobba mer(Och betala skatt) Politiker(de flesta) ni är en samling pajasar som spelar ett högt spel med vårat växande bidragssamhälle! Trevlig Fredag Jenny och alla andra

  Gillad av 2 personer

 2. Var skall man bo ifall man säljer sin bostad? De flesta har väl bostaden som bostad och inte som investering och tänk ifall du har fel:) vilket jag iaf tror och hoppas på.Nä Jenny,jag tror att du är lite väl dyster om framtiden.

  Gilla

   1. Det beror ju på men skall man köpa ett motsvarande boende så får man tro att det har kraschar där också men visst kan det vara rätt att sälja ifall man ändå skall.Jag såg någon som KRÄVDE att staten skulle gå in och stötta ägare ifall ”bostasbubblan” spricker.I en fri marknad är det rimligt att man själv får stå sitt kast och har man röstat fel är det ännu rimligare.Man hör aldrig att de här högbelånade föreslår höjd reavinstskatt när det går bra men det går tydligen att ropa på staten så fort det motsatta gäller.Solidaritet med samhället är inget för dem.Tvi! 1929 here we come…

    Gillad av 1 person

 3. I sammanhanget måste jag nämna ett citat av Vilhelm Moberg och som man kan applicera på många saker i livet och inte enbart politiken och citatet lyder,Du kan inte ha rätt utan att ha makt men du kan ha makt utan att ha rätt.Tänkvärt och citatet har fler än en botten!

  Gillad av 1 person

 4. Och när man se på dagens läge, massinvandring och resultatet av den, splittring av samhället, arroganta och egocentriska makthavarna och en befolkning som känner sig lurad, arg och förtryckt…. och en kommande djup ekonomisk kris…. Finns det ett visst mönster genom historia som kan förutspå vad som kommer att hända???

  Gillad av 3 personer

   1. Är det så?
    Eller kan det vara så att
    1) många vågade inte rösta SD tex. för att det finns ingen valhemlighet och att välja ”fel” kan ha förödande sociala konsekvenser? eller
    2) många röstade som vanligt, även om de inte är nöjda eller t.o.m. håller med med ”höger”partierna? Kanske
    3) att valresultatet inte visar vad folk har röstad i verkligheten? Och möjligtvis 4) att de som röstade på Alliansens partierna nu ser hur det går till och att politikerna fullständigt struntar i vad deras väljare egentligen vill?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s