Moderaterna ser inte skogen för alla träd!

Idag diskuterade jag med en bekant som är politiskt korrekt ut i fingerspetsarna, superliberal och som tidigare varit aktiv politiker i kommunfullmäktige. Vederbörande har så klart inte Sverigedemokraterna som sitt favoritparti om man säger så, men tycker ändå att Moderaterna måste samtala och öppna för samarbete med Sverigedemokraterna på riksnivå samt att det som sker nu börjar bli pinsamt.

Moderaternas agerande att blint hålla fast vid Alliansen istället för att se potentialen i att ta makten med stöd av Sverigedemokraterna, som man dessutom har mycket gemensamt med i flera politiska frågor, framstår som ännu mer korkat när man tittar på flera kommuner ute i landet där man tänkt till.

Ta till exempel Landskrona, där Liberalerna har styrt kommunen i flera mandatperioder. Man samarbetar inte med Sverigedemokraterna, men man samtalar och tar stöd i vissa frågor, så som normalt funtade människor gör även i vardagen – både i arbets- och privatlivet. Det har tydligen fungerat bra eftersom de suttit vid makten rätt länge nu. Ett annat exempel är Staffanstorp, där Moderaterna redan innan valet flaggade för att man ämnar samarbeta eller åtminstone samtala med Sverigedemokraterna – även där blev man omvalda ännu en mandatperiod. Även i Vellinge kommun har Moderaterna fört samtal med SD i kommunfullmäktige i många frågor den senaste mandatperioden – ett lyckat samarbete helt enkelt.

Vad jag vet har ingen – vare sig politiker eller invånare avlidit, blivit skadad eller på något sätt farit illa tack vare att man vågat diskutera och samarbeta med SD. Det finns säkert andra exempel på kommuner där det fungerat bra, men trots att man känner till detta i partiledningen så vägrar man att ändra inställning. Istället låter man ett extremistparti på omkring 8% diktera villkoren för övriga – ett parti som dessutom vill att Sverige fortsätter sin destruktiva Golgatavandring som bara kan sluta på ett sätt! Beröringsskräcken är total och det framstår rätt tydligt att Moderaterna inte ser skogen för alla träd!

Det kan inte enbart bero på okunskap – det handlar snarare om feghet först och främst! När övriga partier gör sitt bästa för att bespotta och svartmåla SD så fort de får chansen, vilket även spiller över på över en miljon svenska väljare som börjar bli rätt trötta på att bli kallade för rasister, nazister och fascister, så vågar Moderaterna helt enkelt inte stå upp inför övriga etablissemanget och deklarera att man ämnar ta sitt ansvar för Sverige och samarbeta med landets tredje största parti i enlighet med folkviljan!

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men gud vad jag saknar Anna Kinberg Batra. Hon hade lätt tagit för sig och kunnat titulera sig Sveriges första kvinnliga statsminister om två veckor, men tyvärr blev hon bortplockad av partiledningen som drog öronen åt sig när hon öppnade för att börja samtala med SD. Hon var före sin tid helt enkelt! Det är rätt tragiskt att den dåvarande kvinnliga partiledaren hade mer stake än den nuvarande som faktiskt kan bli vår nästa statsminister. Om han inte ens kan ro i hamn en hållbar och stark regering i sann demokratisk anda där ALLAS lika värde tas med i beräkningen, så har jag svårt att se att han klarar av att vara en stark ledare i det europeiska samarbetet, där det kommer att krävas en hel del i och med EU-valet nästa år samt så klart det faktum att Europa är på väg att ta en ny riktning vad gäller bland annat migrationspolitiken.

Vissa säger att han är en bra förhandlare, tja återstår att se vad han kommer att presentera för lösning framöver. Mina förväntningar är väldigt lågt satta och så länge han inte avslutar samarbetet med Centerpartiet så kommer han inte att ha mitt förtroende!

Slutligen finns det bara ett sätt att syna ”bluffen” som alla menar att Sverigedemokraterna är – låt de få inflytande och tvingas ta ansvar! Antingen klarar de det galant eller så går det åt pipsvängen och alla belackare får vatten på sin kvarn, vilket måste vara tio gånger bättre än att gå omkring och fantisera och måla fan på väggen!

 

s.jpg

Annonser

14 reaktioner till “Moderaterna ser inte skogen för alla träd!

 1. SD gör fel tycker jag när de går ut och kräver ministerposter ifall de skall medverka.Jag kan förstå att det är prestigefyllt att få men hade de haft sveriges bästa för ögonen så hade de gott och väl kunnat nöja bli aktivt stöd i utbyte mot att få gehör för åtminstone delar av sin politik.Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket.Ifall det numera finns tre block och SD är ett av dem så får de väl ändå tänka på att de har bara drygt sjutton procent.

  Gilla

  1. Jasså vilken ministerpost har de krävt?
   Så vitt jag vet har de endast krävt att få gehör för sina 4 viktigaste områden. Migrationen, Brott & Straff, Pensionärerna & Vården.

   3:e största parti har enligt praxis haft en Talman på plats och Björn Söder har haft 2:e Vice Talmansposten den senaste mandatperioden, vilket har fungerat som det ska.

   Gillad av 1 person

   1. De har krävt ministerposter men att de skulle ha krävt någon särskild post har jag däremot inte sett.Men det kvittar ju,de kan ju kräva att månen tas ned också.Det är mindre sannolikt att SD får ingå i ngn regering än att månen plockas ner.Gudskelov!

    Gilla

   2. Jag har Googlat och hittar inte något sådant krav, men du får gärna lägga upp en länk här där de uttrycker detta krav.
    SD kommer att ingå i en regering, förr eller senare, varesig någon (du) vill det eller inte. 17% visar vägen och fler kommer det att bli.

    Gillad av 1 person

   3. Man har krävt både ministerposter och ordförandeposter i utskotten.Jag har googlat en extra gång och sett att det är aktuella uppgifter.
    För närvarande är det 83 procent av svenska folket som inte vill ha dem och det måste politikerna respektera.Det gör de också som stänger ute SD.

    Gilla

   4. Så kan förstås också räkna men delar man upp det på block så blir det att 40 procent röstade mot alliansen och 40 procent röstade mot de rödgröna MEN fortfarande kvarstår siffran att 82 procent röstade mot SD-blocket.
    Kobingo….
    Jag kan f.. inte hitta stället där SD krävde ministerposter.

    Gilla

   5. Jo de vill ju hålla nere lönerna medan vänstern vill ha valboskap.
    Hade det handlat om barnafödandet hade man kunnat göra som Finland – Ge dem ett ”Barnpaket” där de ger föräldrarna ekonomisk stöd. Man skulle ha gjort reformer som underlättat för svenska folket att skaffa barn om det är syftet. Nu tror jag mer på att de går Globalisternas ärenden de prioriterar.

    Gillad av 1 person

   1. Både Mp och C är ju bevisligen och i ordets rätta bemärkelse extremistpartier så nej verkligen inte.V har i mitt tycke inte gjort tillnärmelsevis så stor skada som ovans. iom. att V aldrig har ingått i någon regering.Men det verkar ju ändå som att det värsta partiet,C,kommer att ingå i regering oavsett och då tror jag att Lööf gör minst skada i en rödgrön regering.Glöm inte att Löfven fick Åsa Romson att offentligt böla.Är det någon som kan kuscha extremistpartier så är det Socialdemokraterna.Trots att V i alla år stött socialdemokraterna så har S hållit vänstern väldigt kort.I en Alliansregering kommer Lööf att dominera och köra över de andra.Kristersson kommer att än mer att framstå som en svag man och människa och ffa svag som alliansledare.

    Gilla

   1. Det retar mig att jag just nu inte kan hitta tillbaka till där jag läste det.Vi får hjälpas åt att söka och hittar du så hojta till.Kolla Sveriges Radio,jag tror att det var där?

    Gilla

   2. ”82% röstade inte på SD”

    Så betänk att:

    81% röstade inte på Moderaterna
    91% röstade inte på Centerpartiet
    94% röstade inte på Liberalerna
    93% röstade inte på Kristdemokraterna
    71% röstade inte på Socialdemokraterna
    92% röstade inte på Vänsterpartiet
    95% röstade inte på Miljöpartiet

    Sifferbingo..

    Det är inte så att någon motståndare har påstått att SD vill ha en ministerpost?
    Vissa blandar ihop begreppen och Tror att det är SD själva som påstår ngt, för att det sedan
    varit en lögn/rykte från någon annan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s