Vänsterpartiet gör utspel om talmansposten!

När man inte trodde att soppan kunde skära sig mer så håller Vänsterpartiet pressträff och uppmanar Alliansen att ge upp och erkänna sig besegrade.

-”De rödgröna har 144 mandat, de borgerliga har 143 mandat. Knapp men tydlig övervikt för de rödgröna partierna. V är självklart en del av den övervikten. Vi har varit en del av regeringsunderlaget och har som mål att vara det under den kommande perioden. Vi uppmanar Ulf Kristersson och Alliansledarna att erkänna att de har förlorat valet. Den enda rimliga utgången nästa vecka är att Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister. Det är självklart för oss att det kommer krävas kompromisser över blockgränsen. Men vårt mål är att få en regering utan borgerliga partier. Om Alliansen tar makten blir de beroende av SD. Det skulle också vara ett löftessvek från L och C.”

Man meddelar vidare att man inte kommer att acceptera att SD får andra talmansposten utan tänker själva ta upp striden genom att nominera en egen kandidat.

-”SD har nominerat Björn Söder som andre vice talman, vi kan inte acceptera den nomineringen. Vi kommer inte medverka till att han väljs. SD är ett parti som öppet uttrycker rasistiska åsikter. De kan inte företräda oss, de kan inte företräda riksdagen. Björn Söder har uttryckt kraftigt homofoba åsikter, han har talat om att judar och samer inte är svenskar. Han kan omöjligen företräda alla svenskar. Vi ser honom som diskvalificerad för uppdraget. Vi kommer nominera en motkandidat till Björn Söder. Vi kommer ta strid för posten till andre vice talman. V nominerar Lotta Johnsson Fornarve till posten som andre vice talman. Hon har en mycket lång parlamentarisk erfarenhet, internationellt som nationellt.”

En vänsterpartist som andre vice talman som företräder ett parti på 8%, ja det låter genomtänkt – man tar sig för huvudet!

Det här börjar mer och mer likna en fars från Monthy Pyton – är det här verkligen de riksdagsmän som ska leda Sverige i rätt riktning? Den ena är en större klåpare än den andra och det gemensamma för samtliga är att de saknar kurage!

Om inte Kristersson tar sig i kragen snart och gör något radikalt så är nyval den enda lösningen!

20180920_112657.jpg

Annonser

8 reaktioner till “Vänsterpartiet gör utspel om talmansposten!

  1. Sjöstedt vill inte veta av homofoba åsikter men törs inte sätta sig upp mot våldsideologin islam som, förutom att den aktivt förespråkar och utövar kvinnoförtryck (V är ju ett feministiskt parti…host host…), inte tolererar homosexualitet.

    V sysslar dessutom med ren mobbning av sin egen partimedlem Amineh Kakabaveh som kämpar mot kvinnoförtryck. Dessutom med sådana demokratihatande och rent ut sagt samhällsfarliga personer som Dinamarca och Esbati i partiet borde Sjöstedt lugna sig åtskilliga grader…

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s