Danmarks statsminister har förstått och EU-president Donald Tusk verkar leva i en filterbubbla!

Under EU-mötet i Salzburg presenterade Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) igår kväll det danska bidraget till bevakningen av EU:s yttre gränser – en patrullbåt, ett övervakningsflyg och ett fordon med termisk utrustning. Det handlar om en ökning av bidraget till EU:s kust- och gränsorganisation Frontex, till vilken Danmark tidigare skickat både poliser och utrustning.
-”Det är viktigt att vi bevakar den yttre gränsen. Det har varit min åsikt sedan flyktingvågen exploderade år 2015. Istället för att använda en massa energi på hur vi fördelar migranterna emellan oss så ska istället lösa problemet.”

Danmark har så klart en statsminister som ser nyktert på situationen till skillnad från Sverige där Stefan Löfvén igår deklarerade att han ämnar fortsätta driva kravet på att alla gemensamt tar sitt ansvar och tar emot migranter jada jada… Vi är nog snart ensamma om att ha denna inställning i Europa – så lämpligt för övriga länder som ser sin chans att skyffla över alla migranter till det naiva kungariket i norr! Problem solved!

EU-presidenten Donald Tusk uttryckte för övrigt under gårdagens möte att migrationen inte längre är en reell kris, eftersom antalet migranter som kommer till Europa är lägre än krisens topp år 2015. Fascinerande uttalande med tanke på att 150.000 migranter har korsat Medelhavet bara i år och minst 2.826 personer har avlidit på vägen! Men det är tydligen bara småpotatis enligt presidenten! Låt dem dö, det gör inget eftersom det inte kommer lika många som för 3 år sedan – skamligt!

Inte undra på att vi aldrig närmar oss någon lösning på problemet när EU-topparna fortsätter att låtsas som att problemen inte existerar och att det går att fortsätta på den inslagna linjen några år till!

Vi får sätta våra förhoppningar till EU-valet nästa vår, där vi förhoppningsvis kommer att få se en maktförskjutning. Går allt som jag vill hamnar makten istället hos Österrike och Italien som har en helt annan agenda än nuvarande EU-magnater!

https://www.b.dk/globalt/danmark-oeger-bidrag-med-fly-og-baad-til-at-vogte-eu-graense

migranter

Annonser

2 reaktioner till “Danmarks statsminister har förstått och EU-president Donald Tusk verkar leva i en filterbubbla!

  1. Heja Danmark, ett föregångsland som har tagit tag i dom viktiga sakerna, som säkerhet inom gränserna.
    Sverige å andra sidan fortsätter med öppna gränser, vilket övergår mitt förstånd fullständigt.
    Rebloggar på micaelsblogspot

    Gillad av 1 person

  2. Jag har sagt hela tiden att eu kommer att splittras utan en militär eller polis som kan sättas in där det behövs och då främst yttre gränsen.Det är ju inte möjligt för de länder som ligger i utkant att själv försvara sin yttre gräns.Som Orban säger så skyddar ju Ungern hela Eu-området.Det är en ohållbar lösning.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s