Svältkatastrof hotar barnen i Jemen!

Jag har många gånger skrivit om det bortglömda kriget i Jemen, med upp mot 10.000 civila offer, främst barn, genom åren.

Kriget mellan Shia Houthi-rebellerna och de Saudiledda förbundsstyrkorna som är trogna president Abedrabbo Mansour Hadiser, ser inte ut att vara på upphällningen och de planerade samtalen mellan parterna i Geneve nyligen blev aldrig av.

Efter att barnen genomlidit tre år av krigets fasor och utbrott av Kolera, kommer nu nästa våg av misär i form av hungersnöd.

Mer än fem miljoner barn är i riskzonen att dö av svält i Jemen eftersom det pågående kriget medför skyhöga priser för mat och bränsle. Tillförseln av förnödenheter har skett genom hamnen i Hodeida, men om den stängs kommer svältdöden att vara ett faktum.

Helle Thorning-Schmidt, VD på den internationella hjälporganisationen Save the Children International:
-”Miljoner barn vet inte om deras nästa mål med mat kommer att komma. På ett sjukhus i Jemen som jag besökte förra månaden var bebisarna för svaga för att skrika eftersom deras kroppar var utmattade av hunger. Det här kriget riskerar att döda en hel generation av Jemens barn som är utsatta för multipla hot i form av bomber, svält och förebyggbara sjukdomar som kolera.”

FN har varnat för att en större sammandrabbning i Hodeida kan stoppa matdistributionen för 8 miljoner jemeniter som de är beroende av för sin överlevnad.

Saudiarabien och deras allierade anklagar de houthiska rebellerna för att smuggla vapen från Iran genom Hodeida och har därför flaggat för en blockad av hamnen. Både Iran och houthierna förnekar anklagelserna.

Trots att FN upprepade gånger genom åren varnat för att det pågår en humanitär katastrof i Jemen och journalister gjort en del reportage så har det varit tyst från omvärlden – både fördömanden och kraftaktioner har lyst med sin frånvaro. Anledningen är enkel – ingen av stormakterna USA eller Ryssland har några intressen där och Saudiarabien har lyckats linda ledarna för bland annat England, Spanien, Frankrike och USA runt sitt lillfinger genom att sluta feta handelsavtal i våras och således köpa deras fortsatta tystnad. Så är det i globalisternas värld – pengar är viktigare än barns liv och så länge de fortsätter att få folks förtroende så kan denna onda spiral fortgå genom världshistorien.

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/19/yemen-famine-million-more-children-at-risk-

yemen.jpg

 

3 reaktioner till “Svältkatastrof hotar barnen i Jemen!

 1. Vem tar en liten flickas parti när miljonkontrakt står på spel? Minns hur bondeägda mejerikoncernen ojade sig efter att ha förlorat miljoner på muhammedteckningen.Tvi säger jag att man inte kan gå sammanoch sätta press på svinen där nere(ursäkta uttrycket)men kan man kallad em för något annat?

  Gillad av 1 person

 2. Så tragiskt att välnärda ekonomiska s.k. flyktingar får komma till vårt Sverige. ..medan kvinnor och barn svälter😭😭 blir både djävligt förbannad över att världen tillåter detta fortgå. .men gråter i mitt hjärta över dessa arma offer😠😭

  Gillad av 1 person

 3. Vart tar våra bistånd pengar vägen? För många år sedan bodde jag i Zimbabwe. Hundratals miljoner pumpade i landet varje år.. Landet har en hyper inflation typ Tyskland på tjugotalet.
  Ingenting händer utan kick backs. Ändå fortsätter vi pumpa in pengar där och i Zambia och i Mosambik.
  Pengarna som kommer inte till någon nytta men alla dessa länder har en socialistisk styre. Teoretiskt. De rika blir rika och resten 90%förblir fattiga. A long story.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s