Ännu ett hedersmord i Indien, men Sverige tampas med liknande problematik i det tysta!

Ännu ett misstänkt fall av hedersbrott har skett i Indien, när en yngling hackades till döds av en okänd man som var utsänd av hans släktingar.

Pranay Kumar gifte sig med Amrutha Varshini för ett halvår sedan och Amruthas familj var emot äktenskapet som innebar att två kaster beblandades.

Det som är värst med den grymma attacken är att det skedde framför ynglingens gravida hustru. Paret var på en rutinkontroll på sjukhuset och Pranay blev attackerad när han lämnade sjukhuset. Mördaren högg honom i nacken och hans gravida hustru sprang iväg för att rädda sig själv. Mordvapnet, en machete, lämnades på platsen när mördaren flydde.

Mannens far har krävt att flickans far arresteras eftersom man misstänker att han ligger bakom mordet.

Hederskultur är ett ständigt ökande fenomen även i Sverige tack vare de kraftiga migrationsströmmarna från MENA det senaste decenniet i kombination med menlösa myndigheter som inte gör tillräckligt för att informera och agera, men i slutändan handlar det så klart om direktiv uppifrån och de har lyst med sin frånvaro under allt för lång tid! Vilket de även verkar fortsätta göra eftersom vi har ytterligare fyra år framför oss med ryggradslösa politiker som ska styra landet!

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2018/09/18/Indian-punished-for-inter-caste-marriage-killed-in-front-of-wife.html

machete

 

Annonser

3 reaktioner till “Ännu ett hedersmord i Indien, men Sverige tampas med liknande problematik i det tysta!

    1. Det värsta är att det inte finns verkligt motstånd mot det här.Folkligt motstånd ja men politikerna förstår inte allvaret.Det enda positiva med heltäckande klädsel är väl att risken för hudcancer minskar.

      Gillad av 2 personer

  1. Bra att Amineh Kakabaveh blev invald trots mobbing från partiledning och partikamrater som den där Dinamarca.Jag har förtoende för en fd.peshmergasoldat som i hela sitt liv kämpat för frihet för kvinnor.Hon är dock ensam i riksdagen i dessa svåra frågor.Hon är i mina ögon den enda värdiga riksdagsledamoten.De andra har inte ännu släppt mammas kjol.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s