Inrikesnyheterna ger känslan av en dålig dokusåpa när cirkusen kring regeringsbildningen snurrar vidare!

Enligt en undersökning som Sifo/SvD genomfört om vem svenska folket helst vill se som statsminister blev det dött lopp – 35% av de tillfrågade vill att Stefan Löfvén fortsätter som statsminister medan 32% anser att det vore bättre om Moderatledaren Ulf Kristersson tar över. Ingen favorit som sticker ut direkt utan det är som jag har sagt hela tiden – pest eller kolera! Just nu hade faktiskt Håkan Juholt (S) eller Bo Lundgren (M) känts mer uppfriskande!

Stefan Löfvén deklarerade idag att man släpper fram ett förslag på talman från Alliansen som tackar och tar emot, samtidigt som Mattias Karlsson (SD) menar att Socialdemokraterna försöker splittra Alliansen. Sverigedemokraterna i sin tur nominerar återigen Björn Söder som andre vice talman.

Vänsterpartiets partiledare har en rabiat sidekick i form av Rossana Dinamarca, som i tron att hon står upp för demokratin snarare trampar på vanliga medborgare. Hon har gjort sig känd för att bland annat vägra ta i hand med talmannen Björn Söder, gått omkring i en tröja med trycket SD=rasister samt öppet stöttat de afghanska demonstranterna genom att sitta på trappan på Medborgarplatsen och se lidande ut. Idag går hon snäppet längre i sin aggression mot oliktänkande och skriver i ett debattinlägg i Aftonbladet att ”En talman från SD är en skam för Sverige. Allas lika värde måste väga tyngre än praxis att tredje största parti får en talmanspost.” Detta måste vara något av det mest motsägelsefulla jag har läst på länge – allas lika värde, men bara om Du tycker som oss! Blev människan omvald för ytterligare en mandatperiod? Det skulle inte förvåna mig alls i sådant fall – riksdagen består tyvärr av alltför många fullblodsidioter och när de väl kommit in är det svårt att bli av med dem.

Dagens mest uppseendeväckande nyhet enligt mitt tycke är att en lärare blev våldtagen av en elev på ett gymnasium i Småland. Våldtäkten ska ha skett i fredags i skolans lokaler och händelsen är polisanmäld samt eleven avstängd. Att det överhuvudtaget sker är under all kritik! Detta tyder på en sådan brist på respekt för överordnade att det är skamligt! Vi har redan stor lärarbrist i landet och intresset för att utbilda sig till läraryrket går väl på sparlåga, vilket jag förstår mycket väl. Vem vill ha ett yrke där man blir bespottad och kränkt av elever utan att få ingripa, där elever förstör lektionerna för de som faktiskt är där för att lära sig och dessutom är säkerheten en aspekt i dagens samhälle där ungdomar bär vapen, använder droger och tydligen inte drar sig för att begå sexuella övergrepp mot både elever och lärare.

Skolan är sannerligen i fritt fall och dagens nyhet blir på något sätt grädden på moset! Men Gustaf ”jag fixar skolan på hundra dagar” Fridolin har säkert något riktigt bra recept på hur man ska lösa skolproblemen, hans parti verkar åtminstone ha Löfvéns förtroende för att få sitta i en regering i ytterligare fyra år och totalt jämna skolan med marken. Har vi tur kanske vi inte kommer allra längst ner i nästa PISA-undersökning!

give me some truth

 

5 reaktioner till “Inrikesnyheterna ger känslan av en dålig dokusåpa när cirkusen kring regeringsbildningen snurrar vidare!

 1. Gillade allt med denna artikel utom gubben Winstons uttalande som kan tänkas stå för den dolda eliten bakom politikerna och är de som genom korruption styr dessa politiker. Det borde finnas något slags djuplodande test för att få bli politiker, så vi slipper få in uppenbara skojare och fullblodsgalningar i regering och riksdag!

  Gillad av 2 personer

 2. Kvinnliga lärare kommer inte att kunna arbeta ifall detta får fortsätta.Rektorer och skolledningar mörkar kaoset.Föräldrar borde vägra att skicka sina barn till skolan av säkerhetsskäl.

  Gillad av 1 person

   1. Ålder är en social konstruktion i Sverige.Minns du kvinnan som ett tag var sveriges äldsta,hon hade vid ankomsten till Sverige uppgivit sin mors identitet och levde på svensk pension från dag ett.Massmedia fick ständiga förfrågningar om varför de inte berättade om att Sverige hade en av världens äldsta,117 år? Det som skrämmer mig rejält är att för varje gång man hör om sådana övergrepp som den här läraren så rycker man ännu lite högre på axalarna och konstaterar typ ”jaha” och sen är det inte mer med det.Det skrämmer mig.Man är helt likgiltig,fruktansvärt hur man vänjer sig.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s