Mikael Odenberg svamlar!

Tidningen Expressen har skickat ut en webbenkät till 609 moderata politiker i landet och ställt frågan: ”Tycker du att M ska ta makten med hjälp av SD-förhandlingar om det krävs?”. Över hälften av de tillfrågade politikerna, 324 stycken, svarade ja.

I SVT:s Agenda uttalade den avgående riksdagsledamoten Maria Abrahamsson i söndags:
-”Min utgångspunkt är att Moderaterna ska pröva alla möjligheter att ta över makten för att kunna genomföra partiets politik.”

Den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn delar också denna uppfattning:
-”Jag delar långt ifrån kommunisternas uppfattning, men kan ändå prata med dem. Samma gäller med SD. Men enligt den svenska åsiktskorridoren är det bara okej att prata med vänstern.”

Den förre försvarsministern Mikael Odenberg (M) är dock av en helt annan uppfattning och säger i dagens Aftonbladet att man måste respektera att 17,5 % av svenskarna har lagt sin röst på partiet och därmed samtala med SD i riksdagens utskott samt dagliga arbete, men däremot är det omöjligt att bygga ett regeringsunderlag med hjälp av Jimmie Åkessons parti.
-”Då handlar det inte bara om deras värdegrund och historia. Det handlar också om realpolitik. Det här är ett parti som vill ut ur EU, som inte har några problem med att Ryssland har ockuperat Krim, som har en ekonomisk politik som inte håller ihop.”

Jag skulle gärna vilja veta hur Odenberg tänkte där! Moderaterna har tydligen inga problem att gå till val och samarbeta med Centerpartiet – ett parti som står milslångt från Moderaterna när det kommer till t.ex. migrations- och integrationspolitiken, där man står redo att köra landet ned i avgrunden. Då går det tydligen bra att kompromissa och ha överseende med att man inte är överens i sakfrågor.

Jag anser att detta bara är dåliga svepskäl för att slippa sätta sig vid förhandlingsbordet och ta sitt förbannade ansvar för landet om man nu har tänkt sig att bli statsminister! Det är dags för alla de Moderater som fortfarande hukar i Reinfeldts skugga att börja inse fakta – wake up and smell the coffee!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/sa…

20180918_114527.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Mikael Odenberg svamlar!

 1. Om de tycker att kommunisternas historia och värdegrund är bättre än SD:s så borde de inte tillhöra alliansen. Om den ena sidan kan räkna in V så är det inte fel av de andra att räkna in SD. Det kan inte vara den orsaken som är avgörande för alliansen. Precis som i förra valet så vågar de inte ta makten. Kanske för att de fortfarande saknar en viljestark ledare som de kan lita på.

  Gillad av 3 personer

 2. Nu måste regeringen sluta ignorera SD och alla vi som röstat på dem.
  Jag anser att diskriminera SD och alla väljare är en parodi för en regering i ett ” demokratiskt ” samhälle.
  Sluta med sandlådenivån och bli vuxna, det är högt tid nu.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s