Sex dagar kvar av politiskt käbbel!

Det fortsätter att ligga ett uns av melankoli i mitt stilla sinne även idag och orsaken är det politiska vakuumet som jag har svårt att släppa. Detta är dock inget som bekymrar så många andra utan de flesta svenskar har accepterat tillvaron och inväntar nu att makthavarna på måndag ska diktera vem som ska styra skutan framöver. Det är ytterst få som ämnar protestera, men det planeras tydligen någon form av protestaktion utanför Rosenbad om några veckor där man skall kräva nyval. Det är inte lätt att få gehör för folkliga protester i soffpotatisarnas paradis Sverige, där den genomsnittliga svensken känner sig rätt så nöjd med tillvaron och i annat fall knyter man helt enkelt näven i fickan och knegar på i några år till.

En kontroll av inrikesnyheterna fick mig att höja på ögonbrynen – när man trodde att det var över gör frågan comeback genom att SvD granskar åldersbedömningarna igen… zzzzzz. Är det för att man räknar med nyval och vill väcka sympati för Miljöpartiet och Centerpartiet på nytt? Jag tycker det känns helt malplacé att börja tjata om afghanerna igen, det kan dock ha att göra med att Migrationsverket idag kom med en ny rättslig bedömning om läget i Afghanistan och att Kabuls anses säkert för vissa grupper. Propagandaorganet rider igen och det skulle inte förvåna mig om Fatemeh kommer få medietid inom kort.

Miljöpartisten Leila Ali Elmi, som personkryssats in i riksdagen från ingenstans och som varit i ropet de senaste dagarna eftersom hon hållit valmöten och gjort valfilmer på somaliska, yttrar sig nu ikväll i media och menar att anklagelser om klanröstning är ”osmakligt”. Hon vill arbeta för jämställdhet i skolan och lite annat smått och gott, vilket låter jättebra, men jag förstår fortfarande inte varför hon inte pratar svenska i det valmaterial som finns tillgängligt samt skriver på somaliska på sin Facebooksida. Det känns liksom som att hon utestänger en stor del av den befolkning som hon förväntas representera! För det är väl svenska medborgare som hon arbetar för eller är det enbart somalier? Som vanligt åker rasistkortet fram i en viktig debatt där frågan behöver belysas så att vi kan undvika dylika problem vid nästa val – ett effektivt sätt att tysta sina meningsmotståndare!

I övrigt fortsätter regeringsbildningen att ältas och Lena Melin deklarerar idag att hon är 100% säker på att Löfvén röstas bort. Både Alliansen och Team Löfvén arbetar nu med att ta fram en lämplig talman till riksdagens öppnande på måndag nästa vecka – även där lär man träta om vilken färg som talmannen skall representera!

Sex dagar kvar av politiska intriger och gissningar från diverse experter om vad framtiden bär i sin linda – det är bara att bita ihop!

välfärd

Annonser

6 reaktioner till “Sex dagar kvar av politiskt käbbel!

   1. Mångfald i intressen syftade jag på.Det är väl bra att någon kan föra fram en samhällsgrupps olika problem.Precis som när Fredrik Malm(L) talar sig varm för fortsatt kosherslakt till exempel.På vilket sätt gagnar kosherslakt hela svenska folket? frågar jag.

    Gilla

 1. Trötthet, trötthet, trötthet är det enda jag känner efter valet.
  Ingenting kommer att ändras oavsett partiledare, vi får fyra år av samma skitsnack, utan substans och vilka att förändra tex den största frågan : migration.
  Tack för mig och godnatt.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s