Är det dags att byta ut Kristersson?

Det dröjer en vecka till innan Riksdagen öppnar och det är dags att välja talman. Det innebär ytterligare sju dagar med spekulationer och pajkastning. I dagens Aftonbladet fortsätter man med samma retorik som innan valet – det vill säga smutskasta Sverigedemokraterna i olika debattartiklar: ”Mattias Karlsson använder skrämselretorik genom att intala folk att Sverige håller på att gå i bitar när det i verkligheten tuffar framåt som ett tåg samt målar upp en Sverigebild som inte stämmer.” och ”Det verkliga skälet till SD:s framgångar beror på att invandrarna blev syndabockar.” Yada yada! Högkvalitativ journalistik!

I Rosenbad väntas nya samtal föras under veckan och Ebba Busch Thor deklarerade senast i gårdagens Agenda att man hoppas på att Löfvén ska ta sitt förnuft till fånga och avgå samt stödja en Alliansregering. Hela Alliansen deklarerar för övrigt att man inte ämnar samarbeta med varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna och att man satsar på en Alliansregering allena. De kommer att ta fram ett förslag till en gedigen talman under veckan.

Jag måste säga att både blocken har väldigt hög svansföring med tanke på det prekära läget de befinner sig i. De beter sig som att de faktiskt har majoritet och kan styra och ställa som de vill – fascinerande! De förtjänar faktiskt ett nyval så att de ser lite mer nyktert på situationen!

I SvD drar man paralleller till det skakiga 1920-talet, där det inte fanns någon majoritet utan bara minoriteter som bekämpade varandra, vilket ledde till tio statsministrar på tio år samt svaga regeringar som inte kunde sköta ekonomin. Det finns all anledning att fråga sig om 1920-talet är tillbaka, men det som är kärnproblemet här är ju att vi har politiska ledare utan kurage och handlingskraft, vilket leder till den uppkomna situationen. Jag tycker verkligen inte synd om något av blocken, de har bara sig själva att skylla och problemet är enkelt löst om man börjar använda hjärnkontoret! Det är ju inte så att det är ett litet parti som Liberalerna eller Vänsterpartiet som vi pratar om, utan landets tredje största parti med över 1,5 miljoner väljare bakom sig, men ändå sitter man där och kliar sig i huvudet och försöker istället att inleda en relation med fienden – det är helt klart destruktivt och visar att de inte besitter de egenskaper som en stark ledare behöver!

Jag är i och för sig inte förvånad över dödläget från Moderaternas sida. Jag såg Ulf Kristerssons ”segertal” på valnatten och jösses, det var som att lyssna till någon som pratar med en barngrupp snarare än ett kraftfullt segertal till sina partikamrater. Jag är ledsen att säga det, men den mannen är ingen bra ledare. Man måste vara tuff som partiledare och blivande statsminister samt våga stå upp och ta obekväma beslut – jag tror inte att Kristersson är kapabel till detta.  Om Moderaterna bytte ut Kristersson så kanske det skulle hända något mer konstruktivt! Varför inte låta Hanif Bali vikariera i en vecka så ska ni se att det blir ordning på torpet lagom till riksdagens öppnande! Lever man inte upp till förväntningarna måste ledningen agera: Mr Kristersson, you are fired!

Nej, nu är det dags att vakna upp ur dagdrömmarna och göra sig redo för en ny arbetsdag, skatten måste betalas in även denna månad så att inte pengabingorna gapar tomma. Vi får helt enkelt hoppas på att Kristersson sansar sig under veckan, även om jag personligen inte tror att det kommer att ske.

trump

Annonser

En reaktion till “Är det dags att byta ut Kristersson?

  1. Låt 1929 åter komma.Jag känner redan hur livsandarna återvänder,pulsen ökar,näsborrarna vidgas och jag luktar blod och pengar.Let it be let it be.Aldrig har det slitna uttrycket,carpe diem,känts så aktuellt,hah.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s