Ung man i Iran avrättad publikt genom hängning från en lyftkran!

I sociala medier i Iran delas denna video som visar hur en man brutalt avrättas genom att hängas från en lyftkran inför åskådare (inget för känsliga personer).

Människorättsaktivister som delat videon från händelsen bekräftar att incidenten skedde i fredags i staden Marvdasht i södra Iran. Den avrättade mannen var 26 år gammal och ska ha hållits fängslad sedan han var 13 år. Videon visar hundratals samlade vittnen och kvinnorna som skriker i bakgrunden tros vara anhöriga till den avrättade mannen.

Iranska människorättsorganisationer har meddelat att det har skett en ökning av avrättningar under de senaste månaderna och bara i augusti blev 30 personer avrättade i Iran. Amnesty International skrev nyligen i sin årsrapport att minst 507 personer avrättades i Iran förra året.

Förfärligt att publika avrättningar sker år 2018! Det händer mycket i Iran nu – dels kvinnorättsaktivister som vägrar låta sig bli tystade och som kämpar mot slöjtvånget samtidigt som folket håller på att tröttna rejält på korrumperade politiker, med ilska och frustration som puttrar under ytan. Kanske ser vi en revolution i landet innan årets slut.

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2018/09/16/Horrific-video-shows-man-hung-by-crane-in-Iran-public-execution.html

Iran

Annonser

3 reaktioner till “Ung man i Iran avrättad publikt genom hängning från en lyftkran!

  1. Fy så fruktansvärt. Och alla de som är homosexuella som blir kastade från berg – så vidrigt.
    Sen har vi alla stackars kvinnor som vill frigöra sig.. usch.

    En av mina kvinnliga vänner från Iran blev jagad av hennes man med kniv för att hon vägrade sätta på sig en burqa. Hon gick till fots till Turkiet innan hon kunde ta sig vidare till Sverige. Maken skulle döda henne då hon drog skam över familjen. Hennes andra systrar flydde också senare, en hamnade i Dalarna och en i Norge. Detta kostade henne, hennes son under många år, för ngr år sedan lyckades de få kontakt via Facebook utan x-makens vetskap.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s