Våga ge SD ansvar istället för att sätta på dem offerkoftan!

Det tidigare språkröret för Miljöpartiet, Per Gahrton, uppmanar idag i en debattartikel i Aftonbladet att man ska kröna Annie Lööf till statsminister så att hon kan få ordning på det politiska kaoset, att det är ordning och reda som vi behöver i landet och inte bara i Rosenbad verkar inte bekomma Gahrton, för där lär Centerpartiet bara söndra istället för att få samhället att läka. I samma tidning orerar Anders Lindberg om att Ulf Kristersson bara är ute efter makten – för det är ju inte Stefan Löfvén!

I DN babblar Wolodarski i vanlig ordning om högerextremism -så tröttsamt! Men i Göteborgsposten hittar vi dagen till ära en vettig ledare.

Även om Peter Hjörne inte är en vän av Sverigedemokraterna och vill att partiets tillväxt stoppas, så har han ändå en bra poäng – nämligen att det enda rimliga att göra nu är att sluta motarbeta partiet och låta SD få medinflytande i vissa frågor och på det sättet utmana dem att prestera och ta ansvar.

”Om Alliansen och Socialdemokraterna, mot all rimlig förmodan, skulle gå samman, bara för att utesluta Sverigedemokraterna från inflytande, så skulle Jimmie Åkesson i fyra år kunna profilera sig och sitt parti som den enda oppositionen. Borgerliga väljare skulle undra vad som blev av vallöftet om skifte vid makten, när SD ligger så nära Alliansen i frågor om till exempel ekonomisk politik och arbetsmarknad.

För alla dem, som liksom jag, vill minimera Sverigedemokraternas inflytande under den kommande mandatperioden, men också på lång sikt, gäller det att resonera rationellt och strategiskt. Det gör nämligen Sverigedemokraterna! De har en långsiktig plan: att bli ett 30-procentsparti – ett statsbärande, socialkonservativt, nationalistiskt parti, som förändrar Sverige i grunden. Det måste förhindras!

Därför är det rimligt att ställa sig frågan om det bästa sättet att motarbeta SD verkligen är att utesluta dem helt och hållet? I fler år har stora delar av den politiska diskussionen kommit att handla om hur man skall hålla undan Sverigedemokraterna från allt inflytande. Samtidigt växte Sverigedemokraterna till ett ”eget block” med över en miljon väljare och till den politiska kraft alla andra på ett eller annat sätt har förhållit sig till. Taktiken har uppenbarligen inte fungerat.

Stefan Löfven har budgetförhandlat med och gett inflytande till ett annat ytterlighetsparti, Vänsterpartiet – ett parti med kommunistiska rötter, som har haft svårt att ta avstånd från socialistiska diktaturer, som vill ta Sverige ur EU, som vill höja skatter, minska valfriheten och som ogillar privat ägande.
Att då i riksdagens utskott, nämnder och kommittéer samtala, inte förhandla, med Sverigedemokraterna borde rimligen inte vara mer skamligt – så länge SD inte tillåts påverka grundläggande, liberala värderingar.

När riksdagen samlas skall det röstas om fördelningen av en rad poster i riksdagen. Fördelningen bör ske efter mandatfördelning. Det är det enda parlamentariskt, demokratiskt riktiga. Det innebär krav på SD att de skall ta ansvar för det vardagliga, kompromissande riksdagsarbetet. Kanske är det bästa sättet att verka för en liberal, öppen, tolerant och humanistisk samhällsordning – mot konservatism, slutenhet och storvulen nationalism?”

http://www.gp.se/ledare/hjörne-är-vi-nödda-och-tvungna-därtill-1.8264519

Leadership is Action

Annonser

En reaktion till “Våga ge SD ansvar istället för att sätta på dem offerkoftan!

  1. Jovisst,ger man dem inflytande så blir ju deras politik tydligare för vanligt folk.Så jag håller med om att ge dem inflytande så dalar deras popularitet.Det kostar att regera och att behöva ta impopulära beslut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s