En vecka efter valet kommer baksmällan!

Sju dagar efter att svenska folket gick till valurnorna har de flesta känt ett sting av baksmälla! Innan valet målade Socialdemokraterna upp ett luftslott om att Sveriges ekonomi är blomstrande och att framtidsutsikterna ser mycket ljusa ut. I veckan som gick har dock en helt annan bild börjat träda fram – den sanna bilden! Sverige är helt klart på väg in i en lågkonjunktur och hur hårt det kommer att slå mot enskilda hushåll vet ingen, men det är bäddat för fyra hårda år. Man kan tycka att de som sitter med mycket lån eller andra ekonomiska trångmål skulle ha läst på innan de gick till valurnorna istället för att svälja de sockrade vallöftena som serverades, men att ta ansvar, leta upp fakta och göra sin egen bedömning har aldrig varit svenskens starka sida. Istället har man i alla år förlitat sig på att staten vet bäst och kommer att föra dem helskinnade ut på andra sidan.

Det som är mest makabert enligt mitt tycke är hur en så stor del av befolkningen har kunnat bortse från det faktum att de ekonomiska ladorna inte är outtömliga. Socialdemokraterna har ingen Aladdins lampa och pengarna kommer att ta slut någon gång och vad gör vi då?! Siffrorna som visar hur många migranter som har kommit de senaste åren, hur många till som förväntas komma och så klart alla deras anhöriga som väntar på sin tur samt kostnaden för kalaset, borde ha fått varje normalt funtad människa att dra öronen åt sig. Det har inte varit någon hemlighet och har presenterats både i fri media och vanlig gammelmedia, men ändå har det inte hörsammats. Det verkar på något vis som att gemene man tror att:
1. Vi gör en humanitär insats genom att hjälpa ett fåtal lycksökare i Sverige, istället för att hjälpa riktiga flyktingar (främst kvinnor och barn) på plats i flyktinglägren och konflikthärdarna.
2. Vi har både råd och plats i Sverige.
3. Eftersom skattebetalarna står för notan kommer det alltid att finnas ett överflöd av pengar.
4. Att välfärden urholkas, anarkin står för dörren, klassklyftorna ökar och mina barns potential att få samma möjligheter som jag själv när de växer upp kommer att brinna inne, vägrar jag att tro på.

I USA klassificeras många av Donald Trumps väljare som ”white trash” – det vill säga lågutbildade och inskränkta låginkomsttagare. Må så vara, men de verkar banne mig smartare än en stor del av Sveriges befolkning och besitta en hel del insikter som många här inte är i närheten av. Allt för många svenskar är faktaresistenta samt ryggar undan för verkligheten och deras främsta vapen är att dra rasist- och nazistkortet så fort man blir ifrågasatt eller inmålad i ett hörn.

Sverige har de senaste åren varit en driftkucku utomlands och målats upp som ett avskräckande exempel på hur man inte ska driva politik samt framförallt inte leda ett land om man har medborgarnas bästa för sina ögon. Efter valet förra veckan har man dessutom börjat ifrågasätta våra politikers avsikter eftersom det man sysslar med är ren vuxenmobbning och diskriminering av över 1,5 miljon väljare i ett demokratiskt val. Om sjuklövern inbillar sig att man agerar statsmannamässigt bör man nog ta sig en ny funderare – just nu skämmer man ut sig fullständigt!

Idag ska det slutliga valresultatet presenteras efter Länsstyrelsens omräkning och den politiska kartan ser i princip ut precis som förra måndagen, så det preliminära resultatet består och Miljöpartiet klarade sig precis ovanför spärren.

Inget parti gick vinnande ur valstriden och de stora förlorarna är medborgarna som ska leva i fyra år till under detta vanstyre samt så klart på sikt våra barn och barnbarn, eftersom varje år med denna oansvariga politik medför att det land vi kommer att lämna över till nästa generation inte kommer att vara något att vara stolta över. Rösterna har räknats och kontrollräknats, men oegentligheterna består efter att rekordmånga anmälningar om valfusk lämnats in. De danska valobservatörerna har heller inte varit nöjda, men i dagsläget är det ingen som vet om detta kommer att medföra att valet ogiltigförklaras – jag tror dessvärre inte det.

Idag blir de som personkryssats in i riksdagen varse om huruvida de kommit in eller inte, men i övrigt tror jag inte att valresultatet genererar några särskilda förändringar som påverkar oss vanliga dödliga. Det som sticker ut mest i personvalskampanjen är Miljöpartiets okända kandidat som jag nämnde igår kväll och som hållit somaliska valmöten i Angered, skriver 90% av allt hon publicerat på somaliska samt pratar somaliska i sin valfilm. Hon bär så klart hijab och är ivrigt påhejade av somaliska män som säkerligen ser sin chans att få inflytande över politiken. Eftersom man inte förstår vad hon skriver eller säger så är det svårt att veta vad hennes kärnfrågor är och på hennes facebooksida svarar hon inte, så mitt intryck är att hon definitivt inte är där för att driva miljöpolitik!

Detta är tyvärr ett återkommande problem i svensk politik – möjligheten att glida in på ett bananskal bara för att få komma åt makten och härligheten samtidigt som man fullkomligen struntar i svenska folket vars vilja man ska representera.

För något år sedan hörde jag om en SD-politiker som sitter i KF i en mindre kommun som indikerade att man kunde hoppa av efter valet och bli politisk vilde och att det här med att vara medlem i ett parti bara är en biljett in i maktens boningar. Riksdagskandidat försökte vederbörande också att bli, även om det som tur var inte blev något av med det i slutändan, men poängen är att det som lockade främst inte var att få föra fram folkets röst i riksdagen utan det som hägrade mest var en lägenhet i Stockholm, en personlig assistent, fria resor och livstids försörjning samt så klart möjligheten att kunna leva på politiken på heltid och slippa ha ett vanligt jobb vid sidan om. Jag tror absolut inte att detta är något unikt. I Sverige kan vem som helst bli politiker och det krävs tyvärr varken utbildning eller erfarenhet – man behöver inte heller dela våra svenska värderingar. Ett sätt att komma åt det här problemet vore att höja gränsen för riksdagsspärren från dagens 4% till 8%. Men frågan är om det finns något intresse att driva ett sådant krav från politikernas sida? Jag betvivlar det – vem vill bita sig själv i svansen och riskera att åka ut i nästa val?!

Varför inte bara införa diktatur? Då behöver vi inte dessa onödiga valkampanjer och valdebatter som bara kostar samhället en massa pengar. Dessutom kan man i princip säga att vi redan har fått ett slags diktatur genom att Socialdemokraterna förseglat sin maktposition i decennier framöver i och med att man importerat och fortsätter importera valboskap som slickar handen som föder en. Dessa individer matas dessutom med effektiva lögner om Moderaterna och Sverigedemokraterna – bland annat att man vill utvisa alla invandrare, även de med svenskt medborgarskap samt ta ifrån dem alla rättigheter. Att ringa runt, knacka dörr och dela ut flygblad med dessa lögner är något som också borde anses som valfusk. Men det är ok när vi gör det som det brukar heta!

Det är helt klart så att det svenska valsystemet behöver ses över med riksdagsspärren, valpåverkan, placeringen av röstsedlar på valdagen och valfusk. Dessutom ifrågasätter jag starkt möjligheten att som icke svensk medborgare ha rätt att rösta i kommunal- och landstingsval – varför? Vi måste vara det enda landet i världen som har det så och det är säkert inte heller något som majoriteten av politikerna vill ta bort eftersom de har allt att vinna på denna odemokratiska metod att vinna röster. Sverigedemokraterna har de senaste åren lobbat för att man ska göra om systemet med hur man tar sina röstsedlar på valdagen så att det inte ska vara öppet som idag, men de har inte fått något gehör överhuvudtaget från övriga partier som tycker att nuvarande system är jättebra – vad konstigt!

day.jpg

Annonser

4 reaktioner till “En vecka efter valet kommer baksmällan!

  1. Socialdemokraterna har under fyra år fört en expansiv ekonomisk politik.Till förtret för de högbelånade bostadsrättinnehavarna har man sett till att öka bostadsbyggandet.Det har hållit uppe ekonomin men nu dalar byggandet och det är klart att den sektorn drar mycket med sig både uppåt och nedåt.Jag vill ändå påminna om moderaternas lösning på bostadskrisen är att ”öka rörligheten på bostadsmarknaden”.Fler får flytta ut i skogen?
    Jimmie gjorde ett stort misstag när han ställde sig på övre halvan på den högra sidan på den där gal-tan skalan.Men det är ju juste att han gav klara besked innan valet.Där förlorade SD tredjedelen av sina sympatisörer.Från prognos på uppemot 30 procent till mediokra 17.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s