Politiker i Australien tycker att 9-årig flicka som suttit ned under nationalsången ska sparkas ut ur skolan!

En händelse där en 9-årig flicka vägrade stå upp under nationalsången i protest mot hur Australien behandlar sin ursprungsbefolkning har blivit förstasidesstoff i Australien. Flickans agerande har fått flera politiker att gå i taket och många menar att 9-åringen borde sparkas ut ur skolan.

Harper Nielsen som bor i delstaten Queensland, valde att sitta när nationalsången skulle framföras på Kenmore South State School i Brisbane. Nielsen menar att hon valde att förbli sittande eftersom nationalsången är respektlös mot urbefolkningen i landet.

I texten till nationalsången ”Advance Australia Fair” står det bland annat: Australiensare, låt oss glädja oss över att vi är unga och fria – något som Nielsen reagerat på:
-”När det står i texten ”vi är unga” så glömmer vi urbefolkningen som var här före oss för 50.000 år sedan.”

Den australiensiska urbefolkningen representerar drygt 2% av den australiensiska befolkningen på nästan 25 miljoner invånare. De lever inte lika länge som resten av befolkningen och har två gånger så hög barndödlighet.

Högerpolitikern, senator Pauline Hanson, gick till verbalt angrepp på de australiensiska skolorna som hon menar ”hjärntvättar eleverna”. I en video på sociala medier har Hanson uttalat att Nielsen borde tas ur skolan.
-”Här har vi en unge som är hjärntvättad och jag vill säga följande: Jag vill ge henne en spark där bak för att väcka henne.”

Flera andra politiker är också kritiska till flickans protestaktion. Australiens tidigare statsminister Tony Abbott:
-”Flickan bör följa reglerna. Att stå under nationalsången är ett tecken på god uppfostran och hövlighet.”

Den högerliberala Queensland-politikern Jarrod Bleijie pekar ut flickans föräldrar:
-”Det är en skam att hennes föräldrar utnyttjar dottern politiskt. Sluta upp med de dumma protesterna, stå upp och sjung stolt din nationalsång.”

Flickans far Mark Nielsen, säger att han är överraskad och stolt över dottern. Familjen har fått mycket positiv respons från hela Australien – inklusive urfolkssamfundet, men de har även fått mottaga hatbrev.
-”Jag är överraskad över att hon som dessutom är så ung har sett det orättfärdiga och haft styrka att försöka göra något åt det. Jag själv saknar den styrkan. Folk kan säga vad de vill, men att kalla henne för en ”slyngel” som en politiker gjorde utan att ens ha mött henne tycker jag är svagt. Men återigen, jag försvarar allas rätt att få säga vad de vill.”

Rektorn på skolan har meddelat att det aldrig har varit aktuellt att kasta ut eller suspendera Nielsen från skolan.

Wow, vilken uppståndelse för en sådan liten sak och att politiker lägger sig i saken samt hänger ut en liten flicka är ju fullständigt galet. Jag som övervägde att emigrera till Australien, men nu får jag stryka det från listan. 😉

https://www.aftenposten.no/verden/i/3jbVpA/Politikere-mener-niaring-bor-kastes-ut-av-skolen-for-ikke-a-sta-under-nasjonalsangen-

australia

Annonser

7 reaktioner till “Politiker i Australien tycker att 9-årig flicka som suttit ned under nationalsången ska sparkas ut ur skolan!

 1. Hennes far har sannerligen anledning att vara stolt.
  Bra att du stryker Australien från tänkara länder att flytta till:) Canada är nog ett bättre val skulle jag tippa.

  Gilla

   1. Schweiz tar inte emot folk hur som helst och bara att öppna ett bankkonto är en utmaning och snudd på omöjligt för en utlänning.

    Gilla

  1. Hahah,ja möjligtvis då Ungern eftersom de är nettomottagare av Eu-stöd men språket är ett hinder för mig.Men varför inte köpa en liten gård där och håva in stöd.Glömmer dock inte när aningslösa och naiva skånska bönder skulle etablera sig i Ukraina.Väl nere och de satsat några miljoner i maskiner så kom stabila Ukrainare och bad dem ta första flyg hem.Man skall vara försiktig och det är inte så lätt att etablera sig i ett nytt land.Jag tror att Sverige är unikt på det sättet att för den som vill finns det stora möjlugheter att lyckas.Ett öppet samhälle har ändå vissa fördelar och driftiga människor som kommer hit är värda för vårt samhälle.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s