Rödgröna blocket större i den preliminära rösträkningen – Sjöstedt tar ut segern i förskott!

Den preliminära rösträkningen är färdig och Centerpartiet fick det sista mandatet, vilket innebär att de rödgröna får majoritet om de får med sig Centerpartiet.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt var snabb med att deklarera att nu måste Ulf Kristersson avsäga sig statsministertiteln, eftersom de rödgröna är större och Sjöstedt ser Vänsterpartiet som en självklar del av regeringen.

Återstår att se om Annie Lööf säljer ut sig. Oavsett tycker jag att Sjöstedt tar ut segern i förskott – det är långt kvar innan vi vet vem som ska bilda regering och SD har fortfarande möjlighet att fälla en rödgrön regering.

Surt att Miljöpartiet hänger sig kvar och märkligt att så många av utlandsrösterna föll på de rödgröna!

Än är dock inte sista ordet sagt och jag hyser vissa förhoppningar på ett nyval eller att Moderaterna tar kommandot och inleder samtal med SD.

https://www.svd.se/rodgrona-stort-nar-alla-roster-raknats

blåröd

Annonser

9 reaktioner till “Rödgröna blocket större i den preliminära rösträkningen – Sjöstedt tar ut segern i förskott!

  1. I omräkningen av rösterna ja. Men det preliminära resultatet, som Länsstyrelsen nu räknar om, är färdigt och man förväntar sig inga stora förändringar i omräkningen. Stockholm är inte räknat där än, det är därför MP ligger ”dåligt” till.

   Gillad av 1 person

  1. Begär omval på sakliga grunder och åberopa röster som inte kunde räknas pga en postsäck som inte hann fram i tid.Man kan ju dock stilla undra varför valet skulle fungera när mycket annat inte fungerar som att tåg inte går,post försvinner med mera.

   Gillad av 1 person

 1. Det blir till att hålla andan fram till och med statsministeromröstningen.Kommer alliansen och SD att vara eniga i att avsätta löfven? eller skall man ta första steget till nyval?

  Gillad av 1 person

 2. Dramat når nya höjder,resultatet kan ändras ifall Gråa Vargen får sitt mandat godkänt meddelar Nyheter idag.Denna såpan har allt.Dramatik på högsta nivå.En grå varg kan avgöra ödesvalet!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s