Ny rapport visar hög självmordsstatistik bland unga kvinnor i Indien!

Enligt en rapport från Lancet som publicerades denna vecka, så är nästan 40% av de kvinnor i hela världen som begår självmord från Indien och det vittnar om en allmän hälsokris i landet.

De flesta indiska kvinnor som dog av självmord var mer benägna att gifta sig, kom från mer utvecklade stater och var under 35 år. Specialister skyller på trenden med att gifta bort unga flickor – en femtedel av alla indiska kvinnor gifter sig fortfarande innan de fyller 15 år – tillsammans med manligt våld mot kvinnor och andra symptom på en djupt rotad patriark-kultur.

Självmordsstatistiken bland unga indiska kvinnor var tre gånger så hög i jämförelse med vad man brukar förutse om ett land med liknande geografi och socioekonomiska indikatorer.

Poonam Muttreja, VD för folkhälsokoncernen ”Population Foundation of India”:
-”Våra sociala normer är väldigt tillbakagående. I byn är flickan kallad för sin fars dotter, sedan är hon sin makes hustru och när hon får en son är hon sonens mor. Forskning som utförts av vår organisation har visat att 62% av undersökta kvinnor tror att det är legitimt för deras män att slå dem.”

Denna patriark-kultur påminner mycket om den hederskultur som vi har stora problem med i Sverige, där fäderna och särskilt klanledaren har en central roll, där man styr flickor och kvinnor med järnhand.

Det är märkligt att trots att flera tidningar strax innan valet skrev om bland annat salafismens utbredning i Sverige, med sharialagar och parallella samhällen samt varnade för konsekvenserna av att låta detta fortgå, så är det ändå en allt för stor del av befolkningen som har röstat på Socialdemokraterna – trots att de inte pratat något om hur man ska komma tillrätta med problemen. Moderaterna och Sverigedemokraterna däremot har många punkter i sina partiprogram för just detta.

Antingen är majoriteten av befolkningen otroligt naiv och dumdristig, eller så har Socialdemokraternas lögnaktiga kampanjer i utanförskapsområdena haft önskad effekt. Jag tror snarare på det sistnämnda och denna valboskap är så klart rädda för att de ska tvingas anpassa sig till svenska normer och värderingar samt så klart förlora kontrollen över kvinnorna!

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/13/nearly-two-out-of-five-women-who-commit-suicide-are-indian

india

Annonser

3 reaktioner till “Ny rapport visar hög självmordsstatistik bland unga kvinnor i Indien!

  1. Jag blir så oerhört provocerad av slöjor! Är en vanlig arbetande tvåbarnsmor från Småland ( förvisso till nu relativt vuxna barn) Men varit ensamstående förälder utan bidrag i större delen av barnens liv…ville bara förklara vem jag är…min pappa invandrare från Finland. Jag vill bara skrika rakt ut när jag ser en kvinna i heltäckande kläder/Slöja ” Du är i Sverige nu, här är vi Kristna, våra män och vi är lika, ta seden dit ni kommer” Gahaaa!! Vad gör medel-svensson om 4 år…röstar som de alltid gjort? Och knyter ena handen i fickan? Jag säger FAN ta merparten av Sveriges befolkning som fortfarande inte fattat!!! Länder i Europa går blanda, men Mellanöstern/Afrika funkar INTE! (Såklart med undantag…men inte i massor) FAN!

    Gillad av 1 person

  2. Påminner mig om hur det var för knappt hundra år sedan i Sverige.Minns hur äldre släktingar benämnde kvinnor som något slags tillbehör till mannen.Så till exempel kallades den till namnet döpta Emma Karlsson för Kal Isakkas Emma efter sin far Karl Isaksson.Vet egentligen inte när detta upphörde i Sverige,kanske i samband med att kvinnor fick lönearbete och då blev mer självständiga.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s