Döda kroppar som flyter i Medelhavet vittnar om bredden av den humanitära katastrof som våra europeiska ledare blundar för!

En video av en död kropp som flyter omkring i Medelhavet nära ett kryssningsfartyg har blivit flitigt delat på sociala medier. Fartygets passagerare samlas vid relingen och många filmar med sina mobiltelefoner och spekulerar om det kan vara en död migrant. Det fanns en gul flytväst på kroppen.

I måndags spreds också flera videos på sociala medier med påstådda marockanska migranter som flöt utanför Marockos kust, antingen döda eller levande, efter att ha misslyckats med att nå sin slutdestination.

Detta visar omfattningen på migrantkrisen som slår mot de nordafrikanska länderna. Nästan 150.000 migranter har korsat Medelhavet så här långt i år enligt FN och minst 2.826 personer har avlidit på vägen.
Jag delar inte videon här utan bara bilden eftersom det annars kan väcka anstöt. Vill ni se videon så öppna artikeln.

Det är fullständigt horribelt att våra europeiska ledare ännu inte insett vidden av den humanitära katastrof som de bidragit till genom att ignorera problemet under så lång tid! Gårdagens agerande i Europaparlamentet där man beslutade att bestraffa Ungern, som är ett av få europeiska länder som vågat stå upp och säga ett sanningens ord om vad som behöver göras, påvisar att de inte är i närheten av en lösning! Samtidigt fortsätter människor att strömma till de nordafrikanska kusterna för att försöka ta sig över till nästa kontinent i tron att gräset är grönare på andra sidan – hur många fler dödsoffer vill de ha på sitt samvete?

I söndags hade Sverige möjlighet att välja en ny väg och börja med en mer human migrationspolitik för alla parter, men istället valde stora delar av befolkningen att inbilla sig själva att man gör en insats genom att låta de sju partier som varit med och skapat denna inhumana situation få förnyat förtroende! Det är skamligt att en så stor del av svenska folket inte har mer vett i skallen, men värst av allt är så klart att våra makthavare som sitter med fakta på bordet ändå väljer att blunda och fortsätter intala sig själv att man är en humanitär stormakt när man istället lockar människor att riskera liv och lem för att ta sig till bidragsparadiset i norr!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2018/09/13/WATCH-Dead-body-floats-in-Mediterranean-Sea-near-cruise-ship.html

dödkropp

Annonser

4 reaktioner till “Döda kroppar som flyter i Medelhavet vittnar om bredden av den humanitära katastrof som våra europeiska ledare blundar för!

  1. Hmm hudfärgen,ser inte den ljus ut? Svårt att se dock.Kan ju också handla om en nordafrikan som är ljusare i hyn.Tragiskt.Men Europa borde ge tydliga signaler om att det inte är lönt att komma hit så slapp man att människor dör på detta sorgliga sätt.

    Gillad av 3 personer

  2. Oavsett hudfärg, så kommer ingen i Bryssel att agera tror jag,
    Döda kroppar i vattnet spelar ingen roll i deras agenda att översvämma Europa med flyktingar / lyxflyktingar.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s