Norska Arbeiderpartiet vill strama åt migrationspolitiken ytterligare och i Sverige råder status qou kring valresultatet!

Rösterna är fortfarande inte färdigräknade så i dagsläget råder status quo kring det svenska valet, med ett efterspel som främst består av att fokusera på att härska och söndra, vilket statsminister Stefan Löfvén igår visade ett mycket bra exempel på. Jag börjar faktiskt tro att ingen egentligen vill ha rollen som statsminister, för det är då inget tacksamt jobb som väntar! De senaste tolv åren har Sverige gått sönder bit för bit tack vare den oansvariga politiken som först de borgerliga och sedan de rödgröna har fört – detta är inget man åtgärdar med en klackspark! Tvärtom kommer det att ta minst tio år och landet ska genomgå en lågkonjunktur som en del av stålbadet.

Sverigedemokraterna är det enda parti som har ryggen fri, eftersom de övriga sju partierna konsekvent stängt ute SD från makten – något som man dessutom ämnar fortsätta med har vi fått svart på vitt igår från båda blocken. Trots att det är Sveriges tredje största parti och man har förtjänat sin chans att få vara med och påverka i och med att man har folkets förtroende, så väljer sjuklövern ändå att köra över den demokratiska processen – förblindade av hat och egoism.

Jag har pratat med många väljare som inte röstade på SD, men som ändå är upprörda över hur övriga partier behandlar ett demokratiskt invalt parti. Denna mobbing upprör inte bara SD-väljare, utan även gemene man. Detta kan bita sjuklövern i svansen om det blir nyval! Tyvärr tror jag inte att man reflekterar över detta i partitopparna för där är det bara en sak som är i fokus – hålla SD borta från maktens boningar kosta vad det kosta vill!

Jag är inte ensam om att tycka att det är märkligt att man i våra nordiska grannländer kan regera länderna med stöd av Sverigedemokraternas motsvarighet, vilket man gjort i fler än en mandatperiod och det har varit ett lyckosamt samarbete i både Danmark och Norge till exempel.

I Norge har för övrigt det socialdemokratiska partiet Arbeiderpartiets invandringspolitiska talesperson Masud Gharahkhani igår presenterat partiets mer restriktiva hållning till migration:
-”Vi önskar bygga ett system där de som måste fly inte ska köpa livsfarliga resor över Medelhavet, utan ansöka om asyl genom FN. Linjen står fast, vi önskar en sträng, rättfärdig och human politik, men vi önskar göra en tydlig kursändring vad gäller att ta emot kvotflyktingar, med färre asylsökande och bättre kontroll på vilka som kommer. Vi önskar en ambitiös satsning på närområdena.”

För att åstadkomma dessa mer rättfärdigande asylregler, vill partiet ingå flera avtal för att behandla asylansökningar i tredjeland utanför EU och avsätta 5 miljarder NOK i en ”solidaritetspott” för att hjälpa fler flyktingar i närområdena. Man säger också ja till omsorgscenter i utlandet för enskilda minderåriga asylsökande.

Partiet vill stärka första asylland-principen och ingå flera trygga tredjelandssamarbeten, som EU-Turkiet-avtalen, så att Norge kan hänvisa asylsökande till det första säkra landet de har sökt skydd i. Vidare förespråkar man mer kontroll, förutsägbarhet och bättre integration vid asylankomster, familjeåterföreningar och antalet kvotflyktingar i sammanhanget. Man vill att staten och kommuner skall förhandla om hur många som Norge totalt kan ta emot varje år. Utgångspunkten skall vara hur många som kan få bostäder och som är bärkraftigt för välfärdsstaten.

Vad gäller familjeåterföreningar vill man skärpa kraven och den som kommer till Norge ska kunna försörja sig själv. Kvotflyktingar skall ha klarat av eventuella familjeåterföreningar före ankomsten till Norge. Alla måste också genomgå en obligatorisk introduktionskurs som skall innehålla information om rättigheter och lagar, stödsystem samt information om arbetsliv och språkkurs.

Man vill även stärka identitetskraven så att det ställs samma identitetskrav vid permanent uppehållstillstånd som för att få norskt medborgarskap.

Masud Gharahkhani har eldat på invandringsdebbaten i partiet och säger att ”bor du i Norge så måste du bli en del av Norge”.

Alltid när jag läser om våra grannländers åtstramningar i migrationspolitiken så imponeras jag över hur enkelt de radar upp punkterna över åtgärder som ska införas samt hur snabbt det sedan implementeras. Men när man har läst färdigt så infinner sig en känsla av maktlöshet och nedstämdhet när man inser hur långt ifrån Sverige befinner sig övriga när det kommer till migrationspolitiken.

Vi har handfallna politiker som aldrig kommer att komma i närheten av de insikter som många andra länder i Norden och Europa har insett för länge sedan. Framtidsprognosen ser helt enkelt dyster ut och valresultatet talar sitt tydliga språk – en majoritet av svenska folket vill fortsätta med denna destruktiva politik. I tron att Sverige gör en humanitär insats bidrager vi istället till fler drunkningsoffer samtidigt som vi demolerar framtidsutsikterna för våra barn och barnbarn.

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/yvdO52/Aps-innvandringsutvalg-Vil-sette-tak-pa-totalt-antall-flyktninger_-asylsokere-og-familieinnvandrere

krav.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Norska Arbeiderpartiet vill strama åt migrationspolitiken ytterligare och i Sverige råder status qou kring valresultatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s