Manlig hotellarbetare i Saudiarabien arresterad för att ha ätit frukost med sin kvinnliga kollega!

Myndigheter i Saudiarabien har arresterat en manlig hotellarbetare som förekom i vad som officiellt beskrivs som en ”stötande” video, där han äter frukost med en kvinnlig kollega.

Klippet som filmades av mannen och visar hur paret delar på en måltid och skämtar med varandra, har skapat stor ilska på sociala medier i det ultrakonservativa kungadömet.

Kvinnan som är heltäckt från huvud till tå i en muslimsk niqab, ses vinka åt kameran och äta frukost. Videon har delats vitt och brett på sociala medier och skapat stor uppståndelse. Det som verkar vara mest upprörande är att kvinnan ser ut att mata mannen under de sista 30 sekunderna.

Enligt ett officiellt uttalande har Arbetsministeriet arresterat en utlänning i Jeddah efter att han hade uppträtt i en stötande video. Enligt lokala medier är mannen av egyptisk nationalitet. Ministeriet meddelade också att hotellägaren har anklagats för att ha brustit i att upprätthålla de lagar och regler som råder kring en könssegregerad arbetsplats.

Det råder strikt segregation mellan män och kvinnor i Saudiarabien. På arbetsplatser och i många restauranger måste kvinnor och män som inte har en nära relation sitta separerade från varandra. Kvinnor får heller inte lämna hemmet utan att bli eskorterad av en man – företrädelsevis en familjemedlem.

I april i år stängde myndigheterna ned en saudisk sportbar i Riyadh, efter att en omtyckt reklamfilm hade visats med en kvinna som bar tighta gymkläder. Senare i juni fick chefen för underhållningsmyndigheten sparken, efter att en cirkus haft kvinnor som uppträdde i tighta trikåer.

I Sverige är vi i full gång med att importera kvinnoförtrycket eftersom vår nuvarande och troligtvis även vår nya regering inte har ryggrad nog att säga stopp! Är det könssegregerade arbetsplatser och restauranger som är nästa steg?

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/11/man-arrested-in-saudi-arabia-for-having-breakfast-with-woman

arabien.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Manlig hotellarbetare i Saudiarabien arresterad för att ha ätit frukost med sin kvinnliga kollega!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s