Idag talar Viktor Orbán i EU-parlamentet – troligen för döva öron i vanlig ordning!

Över 100 människor – inklusive 20 barn, drunknade i början av september när deras båtar sjönk utanför Libyens kust enligt Läkare utan gränser. Ett par 17-månader gamla tvillingar och deras föräldrar fanns med bland de omkomna. Båtarna hade lämnat Libyen tidigt den 1 september överfyllda med passagerare från mestadels Afrika, t.ex. Sudan, Mali, Nigeria, Kamerun, Ghana, Libyen, Algeriet och Egypten.

Den 1 juli konstaterade FN att minst 1.000 personer har drunknat i Medelhavet hittills i år när de försökt ta sig till Europa.

Idag talar Ungerns premiärminister Viktor Orbán i EU-parlamentet och vi vet att han inte kommer att skräda orden. Frågan är dock om de övriga medlemsländerna äntligen har tagit sitt förnuft till fånga och för en gångs skulle kommer att lyssna på vad Visegradsländerna, Italien och Österrike föreslår, eller om man tänker fortsätta med sin mer ”humanitära” inriktning och locka människor att med risken för sina liv försöka ta sig till Europa där misär och segregation väntar.

Insatser, utvecklingsprojekt och hjälp på plats är det mest humana och effektiva enligt många experter eftersom människors behov av att lämna sina hemländer då kommer att minska, men vad hjälper det när man talar för döva öron!

https://www.aljazeera.com/news/2018/09/100-drowned-shipwrecks-libya-early-september-180910182653392.html

båt.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s