Den förmögne Rachid Nekkaz kom till Köpenhamn för att betala burkaböter!

Som jag skrev om för några veckor sedan, skulle den välbärgade fransk-algeriern Rachid Nekkaz komma till Danmark för att betala böter för de muslimska kvinnor som gått iklädda burka eller niqab efter att burkaförbudet infördes. Idag kl 15.00 var det så dags och ett stort mediauppbåd hade samlats utanför Christiansborg i Köpenhamn.

En upprörd man som vill vara anonym menade att detta är helt fel:
-”Det är avskyvärt att utlänningar kan komma in och påverka dansk lagstiftning och beslut som har tagits i Folketinget. Det är helt oacceptabelt.”

När Nekkaz slutligen dyker upp har han med sig sin fru, söner och några medhjälpare. Runt halsen har han bundit ihop de danska och algeriska flaggorna. Nonchalant sätter han upp ett stort plakat som föreställer Algeriets president Abdelaziz Bouteflika med den algeriska flaggan. I sitt hemland är Rachid Nekkaz för övrigt inte välkommen.

Väl på plats håller han upp ett fotografi som han påstår ska föreställa Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen som år 1998 poserar med två terrorister i Afghanistan. Sedan börjar han sitt tal på flytande franska och hans fru agerar tolk:
-”Det finns två kungariken i världen som arresterar kvinnor för vad de har på sig för kläder. Det ena är Danmark och det andra är Saudiarabien.”

En journalist avbryter och frågar vart alla kvinnor i niqab håller hus och får till svar att ”det kommer vi till”. Talet fortlöper, men vinden ställer till det och plakatet flyger nästan iväg, när fyra poliser helt plötsligt dyker upp och ber honom att avlägsna sig från trappan. Han vill inte prata om att bli förföljd i sitt hemland. De ber honom att flytta sig ett par gånger utan effekt. De frågar om han förstår danska och ber honom flytta på sig, sedan byter man till engelska. Till slut tar man tag i Nekkaz arm och ser till att han går ner från trappan. Gå över på den motsatta sidan säger polisen, varpå Nikkaz ropar ”ta bort dina händer från mig – Lars Løkke är en terrorist, varpå han avlägsnar sig.

Allt verkar således ha varit ett PR-trick för att denna rika knös skulle få möjlighet att tala om en algerisk valkamp, snarare än att hjälpa muslimska kvinnor att betala böter. Inte en enda kvinna i niqab eller burka syntes till under jippot. Det blev ett nesligt avslut för denna Rachid Nekkaz.

Värt att notera är att det inte har varit några särskilda incidenter sedan förbudet infördes i Danmark. Visst var det kritik de första dagarna både inhemskt och internationellt, men nu verkar lugnet ha lagt sig och det är bevis på att det faktiskt går att införa regler i syfte att få människor som kommer till ett sekulariserat land att anpassa sig till våra lagar samt seder och bruk.

Jag hoppas på att vi kommer att införa något liknande i Sverige inom det närmaste året, men med tanke på att det lutar åt ännu en mandatperiod med en rödgrön regering med stöd av shariapartiet Centern, så kan jag nog drömma på i flera år till.

#stoppakvinnoförtrycket

https://politiken.dk/indland/art6696925/»Hvor-er-alle-kvinderne-i-niqab«

rachid

Annonser

6 reaktioner till “Den förmögne Rachid Nekkaz kom till Köpenhamn för att betala burkaböter!

 1. Svensk text-tv meddelar att ingen kom för att få hjälp med att betala sina burkaböter.Syftet med Rachids besök var nog i första hand något annat än att betala böter för varför skulle en åtminstone till synes sekulariserad människa bry sig öht?

  Gillad av 1 person

 2. Anledningen till Danmarks strängare migpolitik är att de har ett motsvarande SD-parti i sin regering som sätter press!
  Varför i helvete stängs 1100000 (1,1 miljoner) svenskar ut från inverkan över svensk politik?
  Jag röstade på AfS som jag är övertygad om, är ett starkt coming parti! De är inga ynkryggigt som böjer sej !
  (Ilsken idag över svenska s k politiker)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s