Nu kör vi – än är det inte över!

Det har varit en tung dag idag, men efter att ha ältat politik med min stackars kollega hela dagen på jobbet samt sonderat terrängen genom andras inlägg och synpunkter så har mina tankar klarnat. ”It ain’t over till the fat lady sings” heter det ju och visst är det så!

Ingen av blocken har fått egen majoritet och jag betvivlar på att de återstående förhandsrösterna kommer att rucka balansen nämnvärt på onsdag. Som jag ser det finns det två möjliga scenarion att hoppas på. Om Stefan Löfvén får frågan om att bli statsminister så kommer Alliansen och SD att rösta nej. Får Kristersson frågan så kommer SD att lägga ned sina röster om de får någon form av inflytande och således blir Kristersson statsminister med stöd av SD.

Idag har Alliansen haft möte och nu bestämt sig för att försöka bilda en regering. Åkesson har sträckt ut handen och bjudit in M och KD till förhandling, men det har de självklart tackat nej till inskränkta som de är. Om SD får kalla handen kommer de troligtvis att rösta emot Kristersson som statsminister och på så sätt tvinga fram ett nyval.

En M-ledd regering med inflytande av SD eller nyval låter mycket bra i mina öron och det är detta vi ska arbeta för. Således fortsätter vi kämpa och ger inte upp ännu. Vi ska inte känna besvikelse, utan nu tar vi nya tag för det är nu som den riktiga kampen börjar!

Små orosmoln är så klart att Löfvén är beredd att flörta med C och L samt att Kristersson i värsta fall kan tänkas få ihop det med Löfvén. Dessutom ligger misstankar om valfusk och pyr i bakgrunden. Det är mycket nu, men min kämpaglöd är tillbaka – nu kör vi igen!

20180910_151357

Annonser

5 reaktioner till “Nu kör vi – än är det inte över!

  1. Ja tänk om en annan hade haft hälften av din framåtanda och energi Jenny. Just nu ser min politiska horisont grå och mörk ut men det kanske ljusnar så småningom. Vem vet? Vi får ju inte tappa hoppet, inte än i varje fall.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s