Kommer Sverige sparkas ut ur EU?

Politik, politik, politik – idag pratar nog alla om valet och det misstänkt höga resultatet för Socialdemokraterna som har fått många att misstänka att valet är riggat.

Status just nu är att det är väldigt lika mellan blocken och att det är först på onsdag, efter att de sista förtids- samt utlandsrösterna är färdigräknade, som vi kan få ett mer aktuellt resultat. Maktkampen är dock redan igång – tidigare idag krävde Annie Lööf att Stefan Löfvén avgår och även Kjell-Olof Feldt kräver nu detsamma. Samtidigt har Socialdemokraterna haft ett toppmöte på Sveavägen i förmiddags och efteråt deklarerade LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson att en blocköverskridande regering är det enda alternativet samt att Liberalerna och Centern då ligger närmast till hands.

Detta sätter Annie Lööf i en intressant sits – kommer hon hålla sitt ord och stå fast vid Alliansen, eller kommer hon att sälja ut sig själv bara för att få en ministerpost? Jag tror på det sistnämnda eftersom hon är en hal ål och man kan även se hur Centerpartiet i Ystads kommun agerade efter förra valet när man spräckte Alliansen och allierade sig med de rödgröna bara för att få makt. Om nuvarande resultat står sig så kan dock inte en koalition av S+C+L+MP få egen majoritet, utan då måste man lägga till Vänsterpartiet och det sista landet behöver nu är att få in kommunister i regeringen.

I Skåne är resultatet det omvända – Sverigedemokraterna toppar i princip i alla valdistrikt, med M och S på en andra respektive tredje plats. Det verkar som att vi i Skåne har förstått något som resten av Sverige har svårt att ta in. Jag har pratat med en valarbetare som berättar att andra valarbetare under rösträkningen beklagade sig över den stora högen med SD-röstsedlar och kände ett visst obehag att behöva ta i dem med sina händer – jösses!

Personligen tycker jag att det mest riktiga valresultatet hade varit att SD hade fått det resultat som nu S på ett märkligt sätt hamnat på och att Moderaterna hade varit på andra plats. Att Socialdemokraterna med all den skit rent ut sagt som man åsamkat landet, ändå får så pass högt förtroende är inget annat än en ren praktskandal! Men folket glömmer snabbt – transportskandalen, ändringar i tryckfrihets- samt yttrandefrihetslagen och amnestin för de ensamkommande ligger för långt borta i tiden för att medelsvensson skulle ha det i åtanke när man gick till valurnorna.

Att väldigt många personer över 65 år röstade på S tyder också på att man röstat som man alltid gjort, utan tanke på konsekvenserna. Att S får majoriteten av rösterna i de invandrartäta områdena förvånar väl ingen, för vem biter handen som föder en, men det går inte att bortse ifrån att Socialdemokraternas fultrick med att sprida lögner om Moderaterna och Sverigedemokraterna på arabiska har haft god effekt. Bara det borde vara grogrund för omval i min värld!

Men nu är läget som det är och vi kan bara vänta och se, men jag säger som många andra redan sagt den här morgonen – alla ni som röstat för fyra år till av misär ska inte klaga det minsta när ni förr eller senare personligen drabbas av konsekvenserna av den oansvariga politiken som nu kommer att fortsätta i fyra år till!

I Europa går man åt ett helt annat håll – nämligen ett kraftigt steg åt höger och de flesta länder har börjat alliera sig med Visegradsländerna, Italien och Österrikes tankegångar. Spanien och Sverige är de sista utposterna och vem vet vad det kan få för konsekvenser? Kanske blir vi uteslutna ur EU eftersom övriga länder inte vill ha med oss? Den som lever får se!

20180910_121113

5 reaktioner till “Kommer Sverige sparkas ut ur EU?

   1. Detta lär aldrig ha hänt förut! Att SD sedan föll från ca 25% till 17,6 verkar ju oerhört märkligt!!!
    Och det enda som bekrymrar myndigheterna nu är huruvida ryska påverkansoperationer kan försvåra regeringsbildningen!!! Hallå, lever man i bubblan medans vi andra får hålla till i verkligheten?

    Gillad av 1 person

 1. Något är allvarligt fel med årets val.
  Själv tycker jag att valfusket har varit påfallande högt på olika punkter, för att vara en slump.
  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s